Τρομοκρατημένo και σε αθλία κατάσταση το ξανθό αγγελούδι που είχαν απαγάγει οι Ρομά! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2013

Τρομοκρατημένo και σε αθλία κατάσταση το ξανθό αγγελούδι που είχαν απαγάγει οι Ρομά!



Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί και οι άνθρωποι του "Χαμόγελου του παιδιού" την άθλια κατάσταση στην οποία βρέθηκε η μικρή που είχε απαχθεί από ζευγάρι Ρομά. Τι αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του BriefingNews.
Του Σταύρου Ζουλάκη

Από χθες το βράδυ το ξανθό αγγελούδι που γνώρισε το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της κοινωνίας από τις πρώτες κιόλας στιγμές της ζωής του, βρίσκεται στη ζεστή αγκαλιά ανθρώπων που μπορούν δώσουν αγάπη, θαλπωρή και ζεστασιά, στην τραυματισμένη αυτή ψυχούλα!

Η 4χρονη μικρή, που δεν έχει ακόμα όνομα όπως είπε στο BriefingNews και ο πρόεδρος του "Χαμόγελου του παιδιού" Κώστας Γιαννόπουλος, βρίσκεται σε νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της.


"Προς το παρόν τη φωνάζουμε… η μικρή! Διότι το όνομα Μαρία που τη  φώναζαν δεν της το έδωσαν οι γονείς της … προσωρινά δεν της έχουμε δώσει όνομα!"

Πότε και σε τι κατάσταση παρελήφθη κύριε Γιαννόπουλε;

"Την παραλάβαμε χθες το βράδυ σε φριχτή κατάσταση εμφανισιακά, τρομοκρατημένο το παιδί διότι ζούσε σε ένα χώρο άθλιο, απορώ πως ζουν παιδιά εκεί με τέτοιες συνθήκες. Η αλλαγή για τη μικρή είναι τεράστια διότι βρέθηκε σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Μετά το πρώτο σοκ, δέχτηκε την αγκαλιά της κοινωνικής λειτουργού και τώρα απολαμβάνει τις αγκαλιές κι άλλων ανθρώπων στο νοσοκομείο που βρίσκεται, μέχρι να διαπιστώσουμε αν είναι εντάξει στην υγεία της…"

Σε νοσοκομείο είπατε;

"Ναι η μικρή βρίσκεται σε νοσοκομείο κάπου στην Ελλάδα, που για ευνόητους λόγους δεν θα αποκαλύψω προκειμένου για την προστασία της και περιμένουμε να βγουν οι εξετάσεις ώστε να πάει σε ένα από τα σπίτια μας σε κάποιο χώρο της Ελλάδος και να δούμε εντωμεταξύ και σε συνεργασία με την Αστυνομία και τις Αστυνομικές αρχές και άλλων χωρών αλλά και διεθνείς οργανώσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε, αν κάποιος γνωρίζει κάτι για το παιδάκι αυτό.
Το στοίχημα από τώρα και πέρα είναι ο εντοπισμός των γονέων".

Η αστυνομία με εντολή εισαγγελέα έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της μικρής
  Οι φωτογραφίες δόθηκαν με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας και με την παράκληση όποιος γνωρίζει οτιδήποτε να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Ο 39χρονος και η 40χρονη Ρομά, υποστήριξαν στην αρχή πως ήταν δικό τους παιδί. Αλλά το παρουσιαστικό του κοριτσιού (κατάξανθο με πράσινα μάτια) δεν είχε καμία σχέση μαζί τους. Από την εξέταση DNA που έγινε αποκαλύφθηκε αυτό που είχαν καταλάβει εξ αρχής οι αστυνομικοί: πως το παιδί, δεν ήταν δικό τους.

Όταν οι ερωτήσεις άρχισαν να γίνονται πιο επίμονες, το ζευγάρι έπεσε σε αντιφάσεις. Άλλοτε έλεγαν πως τους την έδωσε για υιοθεσία μια γυναίκα η οποία γέννησε στον καταυλισμό και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Μετά η 40χρονη υποστήριξε ότι βρήκε τη μικρή έξω από σούπερ μάρκετ, μετά υποστήριξε πως είναι "καρπός" της σχέσης της με έναν Καναδό ξανθό γαλανομάτη και στη συνέχεια ότι την αγόρασε από έναν Βούλγαρο!

Τελικά αποκαλύφθηκε πως το ζευγάρι είχε απαγάγει το παιδί το 2009, λίγο μετά τη γέννησή του!
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, το ζευγάρι το 2009 πήρε το παιδί από τους βιολογικούς του γονείς και μάλιστα κατάφερε να πάρει και το πιστοποιητικό γέννησης και βάπτισης από το τμήμα γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων!

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε επίσης ότι η 40χρονη τσιγγάνα είχε δυο ταυτότητες, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ ενώ διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες, μία στο Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφανίζεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών κι ενός αγοριού και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφανίζεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών.

Μάλιστα, με αυτές τις οικογενειακές μερίδες «εμφανίζεται» η 40χρονη, μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, το 1993 (από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο), να έχει γεννήσει τρία παιδιά και μετά σε διάστημα 3,5 μηνών (από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1995) να έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά. Όσον αφορά στον 39χρονο, προκύπτει ότι αυτός διατηρεί και τρίτη οικογενειακή μερίδα στο Δήμο Φαρσάλων, στην οποία εμφανίζεται ως πατέρας ακόμη τεσσάρων παιδιών.
 Οι δύο ρομά κατάφεραν να εκδώσουν αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) με τα στοιχεία του ανήλικου κοριτσιού, πιθανότατα για να παίρνουν μεγαλύτερο επίδομα τέκνων.

Την ψυχολογική στήριξη του παιδιού έχει αναλάβει ο ψυχολόγος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης, μετά από αίτημα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εκδόθηκε διάταξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την οποία αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της ανήλικης από τους δύο ρομά και το κορίτσι χθες παραδόθηκε στο σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας με τη συμμετοχή και συναρμόδιων Υπηρεσιών στο πλαίσιο της εθνικής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

 Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται κατά τη διάρκεια ελέγχου σε καταυλισμό τσιγγάνων της πόλης. Μέσα σε ένα δωμάτιο βρέθηκε κλειδωμένο ένα 4χρονο κορίτσι, που από την πρώτη στιγμή κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών. Επρόκειτο για μια ξανθιά πρασινομάτα που ήταν σε κατάσταση σοκ.

Το αντρόγυνο που υποστήριζε πως η μικρή ήταν παιδί τους οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα για ανάκριση. Και εκεί όμως επέμειναν πως η 4χρονη ήταν κόρη τους. Τα αποτελέσματα του τεστ DNΑ που διέταξε να γίνει ο εισαγγελέας όμως, επιβεβαίωσαν τους φόβους της αστυνομίας.

Η μικρή δεν είναι τσιγγάνα και δεν είναι παιδί του αντρόγυνου που συνελήφθη. Τότε το ζευγάρι των τσιγγάνων υποστήριξε πως η 4χρονη δεν είναι η βιολογική τους κόρη, αλλά τους την έδωσε για υιοθεσία μια γυναίκα η οποία γέννησε στον καταυλισμό και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι τσιγγάνοι όταν άρχισαν να πιέζονται έδωσαν και άλλες εκδοχές. Η γυναίκα ανέφερε μια φορά ότι βρήκε τη μικρή έξω από σούπερ μάρκετ, σε άλλο σημείο ότι την έκανε με έναν Καναδό ξανθό γαλανομάτη και στη συνέχεια ότι την αγόρασε από έναν Βούλγαρο.

Η μικρή, έχει ψελλίσει κάποιες ελληνικές λέξεις, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ έχει αποστείλει την φωτογραφία της σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει απαχθεί. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι μεγαλύτερη από 4 ετών.

Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι των τσιγγάνων δηλώνει πως έχει 14 παιδιά και έπαιρνε επίδομα 2.800 ευρώ. Οι αστυνομικοί έχουν βρει μόνο τα 4 (πέντε μαζί με το κοριτσάκι) και συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν τι πραγματικά έχει συμβεί. Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρή και αναμένονται ανακοινώσεις εντός της ημέρας...

 ΠΗΓΗ:http://www.briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: