ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΔΙΑ? - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Οκτωβρίου 20, 2013

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΔΙΑ?


Μέτα απο κάποια  στάδια που περνάμε όλοι  οταν χωρίζουμε 
  1. η απομόμωση
  2. η συζήτηση  με  φίλους  για  βοήθεια
  3. ο πόνος
  4. η συνηδειτοποίση και ο  εγωισμός
  5. τα θέλω μας  που ο αλλος  δεν έχει τα ιδια
  6. μια νέα ζώη έρχετε
  7. τέλος δακρύων
  8. καινούργια ζωη

Πως τα περναει  αυτα τα  στάδια  το κάθε  ζώδιο?



ΚΡΙΟΣ 

«Άφησε με μόνο πέντε λεπτά θα κλάψω και τελειώνω, άφησέ με, άφησέ με, άσε με σου λέω, δε θέλω να με δει κανείς να κλαίω»: Πασχάλης Τερζής.
Αν το ήθελε εκείνος-η, σίγουρα όλα καλά, γιατί νιώθει καλά με τον εαυτό του ένας Κριός, θεωρώντας ότι έπραξε τα δέοντα και δεν πήγαινε άλλο. Αν όμως ήταν κάτι που δεν το επέλεξε εκείνος-η, τότε θα θυμώσει πολύ, θα πληγεί η περηφάνια του/της και μπορεί να μιλήσει απότομα και άσχημα στο άλλο πρόσωπο. Μετά από καιρό, θα το μετανιώσει ίσως, αλλά έτσι ένιωθε τότε κι έτσι έπραξε… Θα βγει με φίλους, θα πιει, θα μεθύσει, θα χορέψει το «είμαι αητός χωρίς φτερά…», θα κλάψει, θα πονέσει πολύ και κάποιες φορές θα νιώσει ότι «σπάει» κάτι μέσα στην καρδιά του. Σε δύο όμως, το πολύ τρεις μήνες, θα το έχει ξεπεράσει και θα έχει βάλει πλώρη για καινούριες κατακτήσεις. Για έναν ή μία Κριό, όσο πιο πολύ αφήσει τα συναισθήματά του να εκφραστούν ελεύθερα, τόσο πιο γρήγορα θα το ξεπεράσει.

ΤΑΥΡΟΣ 

«Μετά από σένα που, πες μου να πάω που, μετά από σένα τι, τι ν’ αγαπήσω τι…»: Γιάννης Πάριος.
Ξεβολεύεται, είναι η αλήθεια, γιατί άντε τώρα που να τρέχει και πάλι από την αρχή… Το πιο πιθανό είναι, ότι αν του πει ο/η άλλος-η να χωρίσουν, δε θα δείξει τι πραγματικά σκέφτεται πίσω από το παγωμένο βλέμμα του κι ίσως να μην πει τίποτα. Θα λειτουργήσει με ψυχαναγκαστικό τρόπο, θα κλειστεί για μεγάλο διάστημα στο σπίτι του και στις καθημερινές του ασχολίες και γενικά σε οτιδήποτε του προσδίδει ασφάλεια στην καθημερινότητά του. Με καθαρά ορθολογιστικό τρόπο, θα κοιτάξει να το αναλύσει και να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σύμφωνα με τη λογική έτσι έπρεπε να γίνει και καλώς έγινε! Τώρα, πόσο πραγματικά ειλικρινής είναι με τον εαυτό του… ο Θεός κι η ψυχή του το ξέρουν μόνο. Ίσως να μην κλάψει ποτέ για εκείνον-η που τον πλήγωσε. Σε κάποιες περιπτώσεις που πόνεσε πολύ, στην πραγματικότητα έχει πείσει τον εαυτό του ότι τις ξεπέρασε, αλλά η αλήθεια είναι ότι τις φέρνει σχεδόν πάντα στη ζωή του και την «πληρώνουν» με κάποιον τρόπο οι επόμενες σχέσεις του.

ΔΙΔΥΜΟΙ 

«Να με θυμάσαι που και που και να ’σαι καλά, ξέρω πως είσαι πια αλλού δεν θέλω πολλά»: Χρήστος Χολίδης.
Ένας Δίδυμος δε θα κάτσει για πολύ να κλαίει πάνω στα αποκαΐδια μιας σχέσης. Θα ανοίξει αμέσως την ατζέντα του και θα αρχίσει να καλεί τους φίλους του για να τα πιουν το βράδυ παρέα. Μπορεί να κάνει πάρτι ή να πηγαίνει από πάρτι σε πάρτι, κρατώντας πάντα τον εαυτό του σε εγρήγορση και απασχολημένο μέσα σε πολύ κόσμο. Τη μοναξιά δεν την αντέχει είτε έτσι, είτε αλλιώς, πόσο μάλλον τώρα που αν μείνει μόνος-η, θα πρέπει να έρθει ενώπιος ενωπίω με το πρόβλημα. Θα πείσει τους άλλους, αλλά κυρίως τον εαυτό του, ότι δεν τον ένοιαξε και πολύ και ότι η ζωή συνεχίζεται. Θα ψωνίσει κάτι καινούριο, μπορεί να σχεδιάσει κι ένα ταξίδι, θα γραφτεί ίσως σε κάποιο σεμινάριο και για κάποιο χρονικό διάστημα δύσκολα θα τον βρείτε να μην έχει κάτι να κάνει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

«Τι σου ζητάω, όταν πονάς εγώ για σένα να πονάω κι όταν γελάς από χαρά να τραγουδάω, τι σου ζητάω, άσε με άσε με άσε με να σ’ αγαπάω!»: Λίτσα Διαμάντη.
Ό, τι χειρότερο για έναν Καρκίνο ο χωρισμός. Αν δεν το επέλεξε ο ίδιος, θα νιώθει σαν να του ξεριζώνουν την καρδιά. Για πολύ καιρό θα θυμάται κάθε λεπτομέρεια της σχέσης, θα τον-ην πιάνει το παράπονο κι άλλες φορές μπορεί να ξεχνιέται και να σκέφτεται αν ο/η άλλος-η είναι καλά, αν τρώει καλά, αν κοιμάται καλά κ.τ.λ. ώσπου να έρθει στα συγκαλά του και να τα βάλει με τον εαυτό του, που πως τολμά και σκέφτεται κάποιον που του συμπεριφέρθηκε έτσι και δεν εκτίμησε ότι έκανε για εκείνον… Παρ’ όλα αυτά, κάποια στιγμή θα προχωρήσει μπροστά κι όταν μάλιστα μπει σε νέα σχέση, ποιος τον πιάνει! Βέβαια, δε θα ξεχάσει και δε θα συγχωρήσει ποτέ εύκολα τον/ην άπιστο-η, που τόλμησε να του φερθεί έτσι.

ΛΕΩΝ

«Συ το βρήκες το φαρμάκι και να πιεί του το ‘δωσες δε θα βρεις άλλη αγάπη σαν κι αυτή που πρόδωσες!»: Γιάννης Πουλόπουλος. 
Ένα περήφανο Λιοντάρι δε θα δείξει ποτέ πραγματικά πόσο πόνεσε. Θα πληγωθεί βαθιά, μπορεί να κλάψει μόνο του, αλλά στους άλλους θα δείχνει μια άλλη εικόνα. Κάποιες φορές, θα το πιστεύει και ο ίδιος. Το πιο πιθανό είναι πως μπορεί να έβαλε εκείνος το τέρμα, γιατί απλά το είχε μυριστεί ότι του ερχόταν  η κεραμίδα και για να προλάβει ώστε να μη δεχθεί απόρριψη, τη δίνει εκείνος πρώτος στον άλλον… Αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, το πιο δύσκολο για εκείνον είναι μέχρι να ειπωθούν τα τελευταία λόγια του αποχωρισμού, μετά θα διοχετεύσει όλη του την ενέργεια σε διάφορες δραστηριότητες, από ξέφρενο shopping έως μαθήματα ταγκό, βιολιού… και ό, τι μπορείτε να φανταστείτε. Χρειάζεται να γεμίσει άμεσα το συναισθηματικό κενό που του έχει αφήσει ο χωρισμός. Πάντως, ό, τι κι αν επιλέξει να κάνει, φαίνεται ότι αποδίδει, γιατί θα διαγράψει εύκολα το άλλο άτομο από τη ζωή του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

«Πάλι θα κλάψω, πάλι θα γελάσω, τι κι αν εσύ χαθείς, νύχτες πικρές το ξέρω θα περάσω, ώσπου να ξεχαστείς…»: Μαρινέλλα.
Μόνο που ώσπου να ξεχαστεί το άλλο άτομο, θα περάσει καιρός. Αν δεν πάθει υπερκόπωση από την πολλή δουλειά, θα επιζήσει! Υπερωρίες στη δουλειά του θα κάνει, γενική καθαριότητα στο σπίτι…; Βάζοντας πάντως τάξη στη ζωή γύρω του, τον βοηθάει να μπουν και οι σκέψεις του σε ανάλογη τάξη. Η λογική που τον διακατέχει, ζώδιο της γης γαρ, θα τον βοηθήσει να εκλογικεύσει την όλη κατάσταση και να προχωρήσει σχετικά εύκολα μπροστά στη ζωή του. Όταν ξεγράφει εκείνος, ξεγράφει για πάντα. Δεν μπορείς εύκολα να καταλάβεις κατά πόσο το εννοεί ή απλώς τον βολεύει να δείχνει έτσι άνετος και ψύχραιμος. Θα προσπαθήσει σύντομα να βρεθεί σε άλλη αγκαλιά, καθώς η ανασφάλειά του δε θα του επιτρέψει για πολύ καιρό να μείνει μόνος. 

ΖΥΓΟΣ 

«Έφυγες και όλα μοιάζουν όνειρο κακό… να προσέχεις, καλή τύχη, σ’ αγαπώ!»: Πέγκυ Ζήνα
Θα πονέσει, αλλά δε θα κρατήσει εύκολα κακία στο άλλο άτομο. Αν όμως εκείνος έβαλε το τέλος, τότε μην περιμένεις με τίποτα να γυρίσει κι αυτό γιατί απλούστατα  για να φτάσει εκεί ένας Ζυγός, προσπάθησε για μεγάλο διάστημα να σώσει τη σχέση, κατάπιε πολλά, άντεξε πολλά, αλλά όταν παγώσει… πάγωσε για τα καλά! Θα βγει, όπως κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, θα πιει, θα χορέψει, θα μεθύσει, θα κλάψει, θα ξενυχτήσει μέχρι πρωίας, θα γνωρίσει ίσως και κανά δυο καινούρια υποψήφια άτομα για «αντικαταστάτες», αλλά αυτό θα το σκεφτεί την επόμενη μέρα που θα του έχει φύγει ο πονοκέφαλος από το ποτό… Και η ζωή συνεχίζεται! Αέρας είναι και τρέχει…

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 

«Και πάλι βρήκα τον λάθος άνθρωπο για ν’ αγαπήσω, μα τώρα είναι αργά για να γυρίσω…»: Δέσποινα Βανδή.
Εδώ κι αν μιλάμε για πένθος! Η γυναίκα Σκορπιός θα τον κλαίει για πολύ καιρό. Ο άντρας Σκορπιός δε θα το δείξει τόσο ξεκάθαρα, αλλά μέσα του θα δίνει μεγάλη μάχη. Στην ουσία, και στις δύο περιπτώσεις, ο πόνος είναι μεγάλος, όπως επίσης και ο θυμός για την προδοσία που βίωσαν. Ένας Σκορπιός γενικά δε χωρίζει εύκολα από μόνος του, όπως και δεν αποχωρίζεται πράγματα, πόσο μάλλον ανθρώπους. Γι’ αυτόν κάθε αποχωρισμός ισοδυναμεί με θάνατο. Θα περάσει πάρα πολύς καιρός για να το ξεπεράσει, αν ποτέ το ξεπεράσει… Θα ακούει ασταμάτητα τραγούδια που θα του ματώνουν την ψυχή, θα κατασκοπεύει 24ωρα ολόκληρα στο facebook και θα καταστρώνει αμέτρητα σχέδια εκδίκησης. Δεν το συζητάμε βέβαια να κάνει ο άλλος το λάθος και μετά από δύο χρόνια να γυρίσει πίσω… μαύρο φίδι που τον έφαγε! 

ΤΟΞΟΤΗΣ 

«Ας είναι καλά το γινάτι σου, δε σου θυμώνω εγώ, κι αν μου γυρίζεις την πλάτη σου, εγώ δε σε παρεξηγώ!»: Δημήτρης Χορν.
Όχι, θα κάτσει να σκάσει! Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια… κλπ, κλπ! Με τον Δία κυβερνήτη του, ακόμη κι αν τον χωρίσεις εσύ, θα το αντιμετωπίσει όσο πιο δίκαια και φιλοσοφημένα γίνεται. Πάνω απ’ όλα, θα σεβαστεί το δικαίωμα της επιλογής σου. Θα το συζητήσει, όσο πιο πολιτισμένα γίνεται, ακόμη κι αν πονέσει, που θα πονέσει, άνθρωπος είναι κι αυτός, δε θα δημιουργήσει έντονες σκηνές, θα αποφύγει τα σκληρά λόγια και στο τέλος θα αποχαιρετιστείτε σαν δυο καλοί φίλοι. Αν όμως οι συνθήκες δεν ήταν και τόσο ήρεμες, κατά τη διάρκεια της συζήτησής σας, μην περιμένετε πια ούτε την καλημέρα του. Η αισιοδοξία του θα τον βοηθήσει να δει γρήγορα και τη θετική πλευρά του νομίσματος. Εξάλλου, δεν έχει καιρό για χάσιμο, γιατί νέες προκλήσεις τον περιμένουν στη γωνία…

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

«Μου ’λεγαν όλοι… αυτή σε πρόδωσε κι εσύ κοντά της τρέχεις… μη μου μιλάτε …κλειστά τα στόματα!» Αντώνης Ρέμος.
Θα πληγωθεί η αξιοπρέπειά του. Δεν μπορεί να δεχτεί ότι μπορεί να έπεσε τόσο έξω, ακόμη κι αν οι φίλοι και γνωστοί του, του χτυπούσαν το καμπανάκι κινδύνου εδώ και καιρό. Αν είσαι φίλος του, μην τολμήσεις να του πεις: «στα ’λεγα εγώ!». Θα κλειστεί για κάποιο διάστημα, όχι σε μοναστήρι, αλλά στο γραφείο του. Αλλά επειδή ισχύει και το ουδέν κακόν αμιγές καλού… το πιο πιθανό είναι ότι θα βρεθεί με καινούρια προαγωγή στη δουλειά. Τουλάχιστον εκεί αναγνώρισαν την αξία του! Αν πάλι ήταν εκείνος που ήθελε να χωρίσει, σίγουρα δε θα το κάνει με ευκολία, θα το σκεφτεί πολλές φορές μόνος του, θα ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά και στο τέλος η απόφασή του θα είναι οριστική και αμετάκλητη. Ακόμη όμως κι αν ήταν δική του η απόφαση, αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι μες στην καλή χαρά. Δεν παύει να το χρεώνει στον εαυτό του ως προσωπική του αποτυχία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 

«Ποιος ουρανός θα μας χωρέσει και τους δυο, ήρθε ο καιρός να κάνω κάτι πια κι εγώ, τραβάω λοιπόν σ’ όλα μια κόκκινη γραμμή…!»: Νατάσα Θεοδωρίδου.
Βρε, άντε που θα κάτσω να σκάσω! Βέβαια, αυτό θα το πει μετά από κάποιο διάστημα, αλλά μέχρι τότε θα έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου! Δε θα το δείξει εύκολα, ίσως γιατί το να αναπαράγει κάτι που τον πόνεσε είναι σαν να το ξαναζεί και γνωρίζει ότι όχι μόνο δε θα τον βοηθήσει, αλλά και θα καθυστερήσει τη θεραπεία του. Ο Υδροχόος, χαρούμενος και αισιόδοξος άνθρωπος, νιώθει μιζέρια και κακομοιριά να κάθεται να κλαίει πάνω στα συντρίμμια μιας σχέσης. Δεν του αρέσει να κολλάει στα αρνητικά της ζωής. Το πιο πιθανό είναι ότι μετά από λίγο καιρό θα τα λένε σαν φιλαράκια με τον/την πρώην του. Θέλει να έχει ένα όραμα μπροστά του, ότι τον περιμένουν καλύτερα πράγματα στη ζωή, όπως το να σώσει τον κόσμο! Μπροστά λοιπόν σε μια τέτοια πρόκληση τι μετράει ένας απλός χωρισμός; Θα ανασκουμπωθεί, θα τινάξει το κεφάλι περήφανα και θα τρέξει σε μια …ιεραποστολή στην Αφρική!

ΙΧΘΥΣ 

«Μόνος μου το πέρασα κι αυτό και στο τέλος με γονάτισε, δεν υπάρχει λάθος και σωστό για τον άντρα που αγάπησε…. με βαρύ τσιγάρο σέρτικο, μόνος μες τη νύχτα ακροβατώ στης ζωής μου το ζεϊμπέκικο!»: Αντώνης Ρέμος.
Πολλά ζεϊμπέκικα, πολλά τσιγάρα, πολλά ποτά και πολλά ξενύχτια… Όλα θα είναι στον υπερθετικό βαθμό, ώσπου ένα πρωί, θα σηκωθεί από το κρεβάτι και θα αναρωτηθεί γιατί έχει αυτή την απαίσια γεύση στο στόμα… Αν η απόφαση ήταν δική του, όλα θα είναι αρκετά εύκολα. Το πιο πιθανό είναι ότι ήδη βρήκε την επόμενη μούσα της ζωής του, το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα θηλυκά ψαράκια μας! Αν όμως ήταν αυτός που «έφαγε πόρτα στα μούτρα» και είστε φίλοι του, τότε καλού κακού …πάρτε του τα κλειδιά του αυτοκινήτου του στις μπαρότσαρκες που θα σας τραβολογά. Παρ’ όλα αυτά, σύντομα θα ξανασταθεί στα πόδια του, μόλις βρει το επόμενο, εξιδανικευμένο για εκείνον, αντικείμενο του πόθου του και τότε μην ξαφνιαστείτε, αν τον ακούσετε να σιγοτραγουδά: «Τέρμα και τελείωσε, τέρμα οι λαχτάρες. Άξιζες, δεν άξιζες, ούτε δυο δεκάρες. Όχι θα κάτσω να σκάσω, όχι θα κάτσω να σκάσω. Τι λες καλέ, τι λες καλέ, που θα πεθάνω!»: Λίτσα Διαμάντη, (καλλιτέχνης γαρ…!).



ΠΗΓΗ  http://e-zwdia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: