Συνήθειες που κάνουν κακό στο δέρμα σου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2013

Συνήθειες που κάνουν κακό στο δέρμα σου


Οι ρυτίδες είναι κάτι το αναπόφευκτο. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να τις αποτρέψεις αλλά σίγουρα μπορείς να αλλάξεις κάποιες συνήθειές σου και να τις καθυστερήσεις όσο γίνεται περισσότερο την εμφάνισή τους.

1. Καπνός τσιγάρου
Το να εκτίθεσαι στον καπνό του τσιγάρου είτε είσαι καπνιστής είτε όχι αυξάνει τις ρυτίδες του προσώπου και την ξηρότητά του διότι ο καπνός του τσιγάρου καταστρέφει τη βιταμίνη C, η οποία αποτελεί σημαντικό συστατικό για να διατηρεί το δέρμα σου ενυδατωμένο.

2. Έκθεση στον ήλιο

Πάντα να χρησιμοποιείς ένα αντιηλιακό με δείκτη προστασίας 15 και πάνω. Καλό είναι μάλιστα να το χρησιμποιείς όλο το χρόνο ακόμα και τις πιο συννεφιασμένες μέρες. Τα σύννεφα δεν μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα σου από τις ακτίνες του ηλίου. Αυτές οι γλυκούλικες φακιδούλες που έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους και σου αρέσουν μπορεί να καταλήξουν σε καφέ σημάδια κάνοντας το δέρμα σου να δείχνει σκληρό.

3. Έλλειψη άσκησης

Η γυμναστική δε σε κάνει μόνο να νιώθεις καλύτερα αλλά σε κάνει να δείχνεις και καλύτερα. Όταν γυμνάζεσαι το αίμα σου κινείται πιο έντονα μέσα στο σώμα σου και τονώνει τους μύες σου με αποτέλεσμα να παρατείνεται η γύρανση του δέρματός σου.

4. Έκθεση στο κρύο

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών το δέρμα σου γίνεται πιο ξηρό πράγμα που προκαλεί ο πολύς αέρας και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Από την άλλη μεριά ξηρότητα προκαλεί και η τεχνητή ζέστη των καλοριφέρ. Μία καλή ενυδατική κρέμα είναι, λοιπόν, πολύ σημαντική.

5. Έλλεψη ύπνου

Η έλλεψη ύπνου φαίνεται στο πρόσωπό σου. Όταν δεν κοιμάσαι καλά τα μάτια σου γίνονται κόκκινα και δημιουργούνται σακούλες κάτω από αυτά. Οι ενήλικες λειτουργούν καλύτερα όταν κοιμούνται 8-9 ώρες κάθε βράδυ.

6. Στρες

Το στρες και η ανησυχία προκαλούν ρυτίδες στο μέτωπο. Αυτό που χρειάζεσαι όταν έχεις άγχος είναι μερικές τεχνικές χαλάρωσης τις οποίες πρέπει να κάνεις καθημερινά προκειμένου να αποφεύγεις τις ρυτίδες.

7. Αλκοόλ

Έχεις παρατηρήσει ότι μετά από μία βραδιά γεμάτη αλκοόλ το δέρμα σου δείχνει αφυδατωμένο. Για φαντάσου πώς θα έδειχνε αν έπινες ακόμα πιο συχνά; Το αλκοόλ διαστέλλει τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα σου. Αυτό προκαλεί μια αύξηση της ροής του αίματος κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Κατά την πάροδο του χρόνου η συνεχής κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε μόνιμη βλάβη των αιμοφόρων αγγείων. Αυτά τα κατεστραμμένα και σπασμένα αγγεία οδηγούν σε αφυδατωμένη επιδερμίδα.


Πηγή: http://periergaa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: