Ανακουφίστε το πόνο στην (αχίλλειο) πτέρνα σας! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2013

Ανακουφίστε το πόνο στην (αχίλλειο) πτέρνα σας!

Συνήθως η διάγνωση για τον έντονο πόνο στη φτέρνα, είναι η «φλεγμονή στην περιοχή της πτέρνας». Πρόκειται για μια κατάσταση που λέγεται απονευρωσίτιδα. Δείτε πώς μπορείτε να απαλύνετε τον πόνο.
Αν δεν περπατάτε σωστά, π.χ. επειδή έχετε πλατυποδία, η πίεση που δέχεται το πέλμα δεν καταμερίζεται ομοιόμορφα με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται ενοχλήσεις, όπως ο πόνος στη φτέρνα. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να σας βοηθήσουν τα κατάλληλα ορθοπεδικά υποδήματα.
Αποφεύγετε παπούτσια που έχουν πολύ λεπτές σόλες ή ψηλά τακούνια, καθώς δεν προσφέρουν καμία στήριξη στο πόδι.
Η πολύωρη ορθοστασία και το τρέξιμο μπορεί να καταπονήσουν τη φτέρνα, ιδιαίτερα αν κάποιος είναι αγύμναστος. Ο πόνος μπορεί να εκδηλωθεί, όταν για μεγάλο διάστημα δεν γυμναζόμαστε καθόλου και ξαφνικά αρχίσαμε κάποια έντονη δραστηριότητα. Καλό είναι λοιπόν να αρχίσετε σταδιακά οποιαδήποτε μορφή άσκησης, να ξεκουράζεστε τακτικά και αν αποφεύγετε την ορθοστασία.
Ανακουφίστε το πόνο στην (αχίλλειο) πτέρνα σας


Αν κάποια στιγμή κουράσατε τα πόδια σας, βάλτε λίγο πάγο στην περιοχή της πτέρνας, αφού πρώτα τον τυλίξετε μέσα σε μια πετσέτα.  Αφήστε για μερικά λεπτά.
Κάντε μερικές διατάσεις στο πέλμα κάθε πρωί, για να ζεσταθεί η περιοχή και να αποφύγετε προβλήματα στην υπόλοιπη ημέρα. Πηγαίνετε στην άκρη ενός σκαλοπατιού και έπειτα προσπαθήστε να σταθείτε στα δάχτυλα των ποδιών. Μείνετε εκεί για μερικά  δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.
Κάντε ένα απαλό μασάζ και ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο στο τέλος της ημέρας. Αν ο πόνος επιμένει, συμβουλευτείτε γιατρό.

Πηγή: http://www.newsitamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: