Κακοσμία στη μασχάλη και τροφές που την προκαλούν - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2013

Κακοσμία στη μασχάλη και τροφές που την προκαλούν


Το κλειδί για ό, τι μας αρέσει βρίσκεται στην όσφρηση. Ένα δελεαστικό άρωμα μπορεί να κάνει ένα νόστιμο πιάτο ή ένα ευχάριστο θέμα να γίνει πιο ελκυστικό.

Κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική του μυρωδιά, η οποία σύμφωνα με τους ερευνητές είναι το κλειδί  για την ελκυστικότητά του.

Η υπερβολική μυρωδιά του σώματος είναι πιο συχνή στους άντρες παρά στις γυναίκες. Μπορεί να συνδέετε την αιτία της κακοσμίας της μασχάλης με τον ιδρώτα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ιδρώτας δεν έχει μυρωδιά.

Η κακοσμία προκαλείται από τα βακτήρια που βρίσκονται στα μέρη όπου ιδρώνουμε περισσότερο όπως τα πόδια, τους μηρούς και τις μασχάλες. Το ανθρώπινο σώμα περιέχει δύο τύπους ιδρωτοποιών αδένων, τους εκκρινείς και τους αποκρινείς. Η ακραία μυρωδιά του σώματος, γενικά συνδέεται με τους αποκρινείς αδένες που παράγουν τον ιδρώτα.

  
Μερικές φορές , η κακοσμία μπορεί να προκληθεί από προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης , επειδή έχουν σχέση με  άλλες συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων. Μια τέτοια κατάσταση, για παράδειγμα, είναι η υπεριδρωσία ( υπερβολική εφίδρωση από τους εκκρινείς αδένες). Το υγρό περιβάλλον που δημιουργείται από υπεριδρωσία δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την υπερανάπτυξη των βακτηριδίων .

Υπάρχουν όμως και ορισμένες τροφές που επιδεινώνουν την κακοσμία της μασχάλης όπως είναι το σκόρδο, τα κρεμμύδια, η καυτερή πιπεριά τσίλι. Επίσης καλό είναι να αποφεύγετε τα πολλά μπαχαρικά, τον παστουρμά καθώς και τις τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά .

Καλό θα ήταν να καταγράφετε τις τροφές που καταναλώνετε και να εντοπίσετε αυτές που σας ενοχλούν και δημιουργούν κακοσμία.

Απώλεια βάρους και κακοσμία μασχάλης

Αν έχετε πρόβλημα βάρους , τότε η ρύθμισή του είναι μια επιλογή όχι μόνο για την κακοσμία αλλά και για την καλή υγεία.

Υπάρχει επίσης ένα πρόσθετο όφελος : Το σωστό βάρος θα βοηθήσει στη μείωση τόσο της ποσότητας όσο και της συχνότητας του ιδρώτα.

Εάν η αλλαγή της διατροφής  δεν σας βοηθήσει με την κακοσμία, μπορεί να χρειαστεί να λάβετε περισσότερα μέτρα για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά .

Ξεκινήστε με την άσκηση ορθής υγιεινής για τη μείωση της μασχάλης βακτήρια:

Κάνετε καθημερινά μπάνιο

Μετά την άσκηση κάνετε πάντοτε ντους

Μπορείτε να πλένεστε συχνά τοπικά ώστε να μην μαζεύονται βακτήρια

Επιλέξτε ρούχα κατασκευασμένα από φυσικές ίνες , και κρατήστε το δέρμα σας σε κανονικά επίπεδα (όχι πολύ λιπαρό) ώστε να μην αναπτύσσονται βακτηρίδια.

Μια άλλη θεραπευτική επιλογή που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να εξασκηθείτε σε τεχνικές χαλάρωσης , όπως η γιόγκα ή ο διαλογισμός .  
Θα μπορούσαν να μειώσουν και τα επίπεδα  άγχους , ώστε  να ιδρώνετε λιγότερο. Επίσης, οι ενέσεις botox μπορεί να προσφέρουν μακροπρόθεσμη ανακούφιση από την υπερβολική εφίδρωση.

Τέλος, υπάρχουν χειρουργικές θεραπείες οι οποίες όμως  χρησιμοποιούνται μόνο ως έσχατη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: