Η συχνή απολέπιση μπορεί να βλάψει το δέρμα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2013

Η συχνή απολέπιση μπορεί να βλάψει το δέρμα

Ο τύπος επιδερμίδας καθορίζει την κατάλληλη μέθοδο
Είναι δύσκολο να πείσεις τις γυναίκες ότι η πολύ απολέπιση κάνει κακό. «Είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις» εξηγεί η Dr. Hirsch, δερματολόγος στην πανεπιστημιακή κλινική της Βοστόνης».

Για κάποιο λόγο, οι γυναίκες πιστεύουν ότι όσο πιο δυνατά κάνουν απολέπιση τόσο καλύτερα καθαρίζουν το πρόσωπό τους.

Σύμφωνα με την Dr. Hirsch οι γυναίκες αυτές που κάνουν απολέπιση συνήθως χρησιμοποιούν στο δέρμα τους και ενεργά συστατικά όπως Retin-A, σαλικυλικό και γλυκολικό οξύ, κάνουν θεραπείες προσώπου, καθώς και μικροδερμοαπόξεση. Κάθε ένα από αυτά είναι πολύ καλό αλλά όλα όταν εφαρμόζονται όλα μαζί προκαλούν τελικά ζημιά στο δέρμα.

Η Dr. Hirsch υποστηρίζει ότι το δέρμα μας από μόνο του κάνει απολέπιση επομένως δεν υπάρχει λόγος εμείς να το παρακάνουμε. Επίσης, θέλει προσοχή γιατί το κάθε δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες και η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων είναι σημαντική.

- Το κανονικό δέρμα συνήθως χρειάζεται απολέπιση με το χέρι. Χρησιμοποιεί μικρά, λειαντικά σωματίδια για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος.

- Η χημική απολέπιση ενδείκνυται στα μεικτά δέρματα. Βασίζεται σε φρούτα ή γαλακτικό οξύ τα οποία χαλαρώνουν την «κόλλα» που ενώνει τα νεκρά κύτταρα με την επιφάνεια του δέρματος. Οι ασθενείς με ακμή έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα με αυτή τη θεραπεία.

- Το ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται απολέπιση βασισμένη σε ένζυμα. Τα ένζυμα διαλύουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, χωρίς τριβή, αφήνοντας το δέρμα υγιές και με ελάχιστο κίνδυνο ερεθισμού.
«Η υπερβολική απολέπιση είναι ίσως η βασική αιτία που το πρόσωπό μας "ξεσπά" και γεμίζει σπυράκια».


Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: