Περιστέρια – ζόμπι με ανάποδο κεφάλι και αλλόκοτες κινήσεις «τρομοκρατούν» τη Μόσχα [βίντεο] - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2013

Περιστέρια – ζόμπι με ανάποδο κεφάλι και αλλόκοτες κινήσεις «τρομοκρατούν» τη Μόσχα [βίντεο]





Με ένα πολύ περίεργο φαινόμενο βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες της Μόσχας, καθώς, έχουν παρουσιαστεί περιστέρια με αλλόκοτη συμπεριφορά που θυμίζουν ζόμπι, περπατούν περίεργα και έχουν αναποδογυρισμένο κεφάλι.

Τα περιστέρια αυτά κυκλοφορούν σαν υπνωτισμένα, δεν ανταποκρίνονται σε εξωτερικά ερεθίσματα και δεν φοβούνται ούτε απομακρύνονται όταν κάποιος προσπαθεί να τα διώξει ή να τα τρομάξει.

Δεν είναι λίγες οι κλήσεις που έχουν δεχθεί οι αρχές από ανήσυχους Μοσχοβίτες που παρατηρούν αυτές τις συμπεριφορές, ενώ οι αξιωματούχοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Ο αντιδήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Λεονίντ Πετσάτνικοφ, διασκεδάζει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι η συμπεριφορά οφείλεται σε εντερική ασθένεια που δεν προσβάλει τον άνθρωπο, ενώ η Ομοσπονδιακή Κτηνιατρική και Φυτοϋγειονομική Μονάδα Ελέγχου κάνει λόγο για την ασθένεια «ψευδοπανώλη».

Η ασθένεια αυτή, πάντως, μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο οφθαλμικές λοιμώξεις και συμπτώματα γρίπης αλλά τίποτα πιο σοβαρό.

Από την άλλη πλευρά η ρωσική Κτηνιατρική Επιτροπή ισχυρίζεται ότι τα περιστέρια έχουν προβληθεί από σαλμονέλα κάτι που αν επαληθευθεί θα προκαλέσει νέο κύμα μαζικής υστερίας, καθώς μπορεί να μεταφερθεί στον άνθρωπο.

Οποια κι αν είναι η αιτία το μόνο σίγουρο είναι πως οι Μοσχοβίτες παραμένουν ανήσυχοι από τα περιστέρια – ζόμπι, ενώ και τα social media κατακλύζονται συνεχώς από παράξενες ιστορίες με πρωταγωνιστές τα περίεργα πτηνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: