ΒΟΡΙΟΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2013

ΒΟΡΙΟΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ





Ένα άρθρο που προσεγγίζει με φρέσκια ματιά το ζήτημα των όψεων μεταξύ του άξονα των δεσμών και πλανητών σε μια συναστρία...

Όταν πολλοί άνθρωποι στις στενές του σχέσεις βιώνουν αρμονία, ευχαρίστηση και τις βρίσκουν παραγωγικές, εξελίξιμες, ανανεωτικές, βαθιές αισθάνονται ότι αυτή η μαγεία και σύμπνοια αποκλείεται να μην έχουν άνωθεν ευλογία. Φράσεις όπως «Ήταν γραφτό να είμαστε μαζί», «Όταν τον/την είδα πρώτη φορά αισθάνθηκα τέτοια οικειότητα που ήταν σαν να είχαμε συναντηθεί πριν», «Δεν μπορεί αυτή η σχέση να είναι τυχαία, κολλάμε τόσο πολύ μεταξύ μας που μοιάζει με θαύμα» είναι συχνές για τέτοιες σχέσεις. Τη αδελφή ψυχή μεταξύ άλλων αναζητάνε οι άνθρωποι όταν επισκέπτονται έναν αστρολόγο και αναρωτιούνται αν θα τη συναντήσουν.
Σε αυτή τη προσέγγιση αναρωτιέται κάποιος αν υπάρχει μια ειδική διάσταση στην αστρολογία στην οποία μπορούμε να συνδέσουμε τις ανάγκες μας όπως υπάρχουν στο γενέθλιο χάρτη με αυτόν/η που αποτελεί το «άλλο μας μισό».
Το concept «αδελφή ψυχή» προϊδεάζει ότι δύο άνθρωποι υπήρξαν μαζί και στο παρελθόν. Η επόμενη σκέψη αναγκαστικά επικεντρώνεται στις προηγούμενες ζωές. Πού αλλού, ή πώς αλλιώς μπορεί μια ψυχή να συναντήσει μιαν άλλη, να την βρει και να την αναγνωρίσει αν δεν έχουν βρεθεί κάπου, κάποτε στο παρελθόν; Από το Πλάτωνα ήδη υπάρχει η αναφορά για τις ψυχές που αναζητούν εναγώνια η μία την άλλη για να ολοκληρωθούν.
Έχω παρατηρήσει ένα εντυπωσιακό δεσμό ανάμεσα στις συναστρίες δύο ανθρώπων που κάνουν σημαντική την συνάντησή τους: Όπου υπάρχει στενή σχέση- συνήθως σύνοδος, τετράγωνο και αντίθεση- μεταξύ των Δεσμών της Σελήνης του ενός με ένα πλανήτη του άλλου, ή στον ωροσκόπο του, ή το μεσουράνημά του (10οςοίκος) υπάρχει μία διάσταση στη σχέση τους που έχει πολύ βαθιές, βαθιές ρίζες. Η σχέση αυτή μπορεί να μην είναι ήρεμη, γαλήνια, ισορροπημένη, αλλά τόσο παράξενη που οι δύο που την απαρτίζουν να αδυνατούν να αντιληφθούν την έκβασή της, ή την εξέλιξή της. Αυτή η σχέση μπορεί να σε εξαντλήσει τελείως, να σε στεγνώσει, ακόμα και να σου γίνει έμμονη ιδέα. Τέτοιες σχέσεις μπορούν να είναι μαγικές, αλλά μπορούν να σε στείλουν και στη κόλαση χωρίς επιστροφή. Σε κάθε περίπτωση όμως αλλάζουν τελείως τις αντιλήψεις σου, τα πιστεύω σου, τη προοπτική σου και μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.
Ο αστρολόγος Jeffry Green που ανανέωσε την Εξελικτική Αστρολογία καταλήγει στα ίδια συμπεράσματα. Γράφει: «Όταν ο Πλούτωνας, ή κάποιος άλλος πλανήτης τετραγωνίζει τον άξονα των Σεληνιακών Δεσμών του άλλου ανθρώπου αρχίζει να ξεδιπλώνεται και να εξελίσσεται μία καρπική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων που συνδέονταν με διάφορους τρόπους σε μία προηγούμενη ζωή στην οποία όμως συνέβη ένα γεγονός που προκάλεσε το χωρισμό τους. Έτσι η σχέση διακόπηκε χωρίς να ολοκληρωθεί ποτέ. Πρόθεση αυτής της ζωής είναι να επαναλάβει τις συνθήκες, ή τις καταστάσεις της προηγούμενης ώστε η σχέση να προχωρήσει- να ξεδιπλωθεί και να εξελιχθεί».
Γοητευτικές ιδέες.
Οι αστρολογικές παρατηρήσεις συγκλίνουν σε μερικές σοβαρές διαπιστώσεις. Όταν ο Ήλιος, ή η Σελήνη σχετίζεται με τον άξονα των Δεσμών του άλλου υπάρχει ένα βαθύ αίσθημα ότι ο ένας ανήκει στον άλλο. Είναι σαν να υπάρχει μια βαθιά αναγνώριση του ενός προς τον άλλο χωρίς να μπορεί κανένας από τους δύο να την εξηγήσει. Ακόμα και κάτω από τις χειρότερες περιστάσεις το βαθύτερο δέσιμο που υπάρχει δεν σπάει ποτέ. Όταν ο Ερμής αναμειγνύεται η σχέση βασίζεται στο μυαλό, στην επικοινωνία και στην πνευματική εξέλιξη των δύο.
Με την Αφροδίτη υπάρχει ρομαντισμός. Με τον Άρη επιθετικότητα, ή άμυνα, όπως και δυνατή σεξουαλική χημεία. Με τον Δία ενθουσιασμός, κατανόηση, μάθηση, ανοιχτοί ορίζοντες, αισιοδοξία, κοινοί στόχοι. Με το Κρόνο υπάρχει περιορισμός, έλεγχος, χειραγώγηση, εμπόδια. Με τον Ουρανό ένταση, μαγνητισμός, ασυνέχεια. Με το Ποσειδώνα απογοήτευση, δυσπιστία, ή κοινή αισθητική και φαντασία. Με το Πλούτωνα υπάρχουν παιχνίδια εξουσίας, πάθος, αναγέννηση και τρόμος. Όταν οι Δεσμοί της Σελήνης του ενός κάνουν σύνοδο με τοζενίθ του άλλου (με την ακμή του 10ου οίκο του δηλαδή) οι άνθρωποι συνδέονται με τη καριέρα τους, ή βοηθάει ο ένας τον άλλο να βρει επαγγελματικά το δρόμο του. Ο συνδυασμός ωροσκόπου του ενός και Δεσμών της Σελήνης του άλλου επικεντρώνεται στην ανάγκη του ενός να παρουσιάζεται στο κόσμο με μια εικόνα διαφορετική από ότι είναι εσωτερικά και στη βοήθεια του άλλου να τα καταφέρει.

Παρατηρήσεις:

-Ο Βόρειος Δεσμός έχει συμμετρικά αντίθετό του το Νότιο Δεσμό. Ο Βόρειος Δεσμός κάνει ακριβή αντίθεση με το Νότιο. Άρα αν έχεις το Βόρειο Δεσμό σου στις 10ο της Παρθένου τότε αναγκαστικά ο Νότιος βρίσκεται στις 10ο των Ιχθύων.

-Η ανοχή μεταξύ των συναστριών είναι μάξιμουμ 8ο. Στη συγκεκριμένη συναστρία ενδιαφέρουν κυρίως η σύνοδος, το τετράγωνο και η αντίθεση μεταξύ των Δεσμών της Σελήνης του ενός και των πλανητών ή των αστρολογικών σημείων του άλλου- ωροσκόπος, δύση, ναδίρ, ζενίθ- και όχι τρίγωνα, εξάγωνα, κουινκούνξ κλπ

-Όσο πιο μικρή η ανοχή μεταξύ των Δεσμών της Σελήνης του ενός και των πλανητών του άλλου τόσο πιο σημαντική και έντονη η σχέση. Εννοείται ότι είναι σημαντικότερη η σύνοδος μεταξύ του Δία μας πχ που βρίσκεται στις 20ο του Τοξότη και του Βόρειου Δεσμού του άλλου αν βρίσκεται στις 22ο του Τοξότη, παρά αν ο Δίας μας στις 20ο κάνει σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό του στις 29ο του Τοξότη.

-Λέγοντας καρμικές σχέσεις έχουμε συνηθίσει να αναφερόμαστε στις ερωτικές σχέσεις κατά κύριο λόγο. Όμως έχουν εφαρμογή και σε άλλες - επαγγελματικές, φιλικές κλπ.

-Οι καρμικές σχέσεις δεν ενέχουν απαραίτητα διάρκεια και σταθερότητα και δεν είναι αποκλειστικά ευχάριστες και χωρίς δυσκολίες. Έχουν σκοπό να σε αφυπνίσουν σε πράγματα που δεν ξέρεις για τον εαυτό σου, να σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις προτερήματα και ελαττώματά σου που σχετίζονται με τη συμπεριφορά σου στις σχέσεις και να σε εξελίξουν ακόμα και μέσα από το πόνο, τη σύγκρουση και τη διάλυσή τους. Το ουσιώδες είναι ότι τέτοιες σχέσεις δεν είναι καθημερινές, δεν εμφανίζονται συνεχώς και είναι μεταμορφωτικές.






ΟΙ ΣΥΝΑΣΤΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΔΕΣΜΟ

(Διάβασε τους δύο γενέθλιους αστρολογικούς χάρτες, τον δικό σου και του προσώπου που σε ενδιαφέρει. Δες σε ποιους πλανήτες συμπίπτουν οι ΒΔ και οι ΝΔ σας για να καταλάβεις το νόημα της σχέση σας.
Π.χ. Αν έχεις Βόρειο Δεσμό στην Παρθένο και το άλλο άτομο έχει Σελήνη στην Παρθένο, διαβάζεις την ενότητα ΒΔ-Σελήνη και ερμηνεύεις ως εξής: «ο ΒΔ είμαι εγώ, η Σελήνη είναι αυτός/ή». Αν έχεις Δία στον Τοξότη και ο άλλος έχει ΒΔ στον Τοξότη, διαβάζεις την ενότητα ΒΔ - Δίας και ερμηνεύεις ως εξής: «Ο ΒΔ είναι αυτός, ο Δίαςείμαι εγώ» κοκ. Το ίδιο κάνεις και με τον Νότιο Δεσμό).

Βόρειος Δεσμός- Ήλιος
Σχέση ψυχικής επαφής. Ο ΒΔ γεμίζει τον Ήλιο με αισιοδοξία για το μέλλον και σε αντάλλαγμα εισπράττει μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και υλική βοήθεια από τον Ήλιο. Όταν η σχέση είναι ερωτική, συνήθως είναι τόσο βαθιά που μπορεί να κρατήσει και μια ολόκληρη ζωή. Σε αυτή την επαφή περιλαμβάνεται η εμφάνιση της πατρικής μορφής με κάποιο τρόπο.

Βόρειος Δεσμός - Σελήνη
Κυρίως εγκεφαλική και συναισθηματική σχέση. Ο ΒΔ εισπράττει φροντίδα από την Σελήνη και σε αντάλλαγμα της προσφέρει πνευματική και συναισθηματική υποστήριξη. Πολύ σταθερός συνδυασμός με μοναδικό μειονέκτημα ότι μπορεί να κάνει και τους δύο να χάσουν επαφή με την πραγματικότητα. Σ' αυτή την σχέση εμφανίζεται η μητρική μορφή σε κάποιο επίπεδο.

Βόρειος Δεσμός - Άρης
Ο ΒΔ εισπράττει βοήθεια με πράξεις από τον Άρη σε Αριανούς τομείς όπως η τεχνολογία. Ο Άρης από την άλλη, λαμβάνει πολύτιμη καθοδήγηση από τον ΒΔ. Ένας συνδυασμός χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αρκεί οΆρης να μετριάσει το εγώ του απέναντι στον ΒΔ. Πολύ καλό δίδυμο για δουλειά που περιλαμβάνει ομαδικές δραστηριότητες. Σ΄ αυτή την σχέση εμφανίζεται η μορφή του αδελφού/αδελφής με κάποιο τρόπο.


Βόρειος Δεσμός - Ερμής
Δεσμός επικοινωνίας. Είναι και στους δύο εύκολο να συναντιούνται σε ένα πνευματικό επίπεδο που κάνει πιο απλή την επικοινωνία μεταξύ τους. Πολύ καλός συνδυασμός σε φιλίες ή επαγγελματικές συνεργασίες αλλά από μόνος του δεν εγγυάται αγάπη με διάρκεια σε έναν γάμο. Σ΄ αυτή την σχέση εμφανίζεται η αδελφική φιγούρα κάποια στιγμή. Ή επίσης, ένας θείος ή θεία που θέλει να κατευθύνει την εξέλιξη.


Βόρειος Δεσμός - Δίας
Από αυτό τον συνδυασμό πηγάζει καλοσύνη και αισιοδοξία που κατακλύζει και τους δύο. Μια σχέση που μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε υλικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Συνήθως ο ΒΔ δίνει στον Δία τις φιλοσοφικές απαντήσεις που χρειάζεται κι εκείνος του ανταποδίδει με υλικά αγαθά. Πολύ καλός συνδυασμός σε κάθε είδους σχέση. Εδώ εμφανίζεται το πρότυπο δάσκαλου-μαθητή με κάποια μορφή.

Βόρειος Δεσμός - Αφροδίτη
Εφόσον μιλάμε για την φύση της Αφροδίτης, σ' αυτή την σχέση υπάρχει μεγάλη σεξουαλική ευχαρίστηση και πολλά κοινά ενδιαφέροντα. Η Αφροδίτη θέλει να μοιραστεί την αγάπη σε όλες τις μορφές με τον ΒΔ, ο οποίος την βοηθάει να βρει μια κατεύθυνση στην ζωή της σε αντάλλαγμα. Καλός συνδυασμός για γάμο αλλά όπως και το σεξ, από μόνος του δεν εγγυάται την ευτυχία. Η δυνατή έλξη είναι το κυρίως θέμα αυτής της σχέσης.

Βόρειος Δεσμός - Κρόνος
Μια σοβαρή, προσγειωμένη σχέση που βασίζεται στην χειροπιαστή βοήθεια που προσφέρει ο Κρόνος στον ΒΔ, ο οποίος σε αντάλλαγμα κάνει πιο ελαφρύ το Κρόνιο φορτίο του. Υπάρχει χιούμορ στο σκηνικό αλλά η υπόθεση είναι πάντα σοβαρή. Μια σχέση σαν αυτή, μπορεί να γίνει ασφυκτική και για τους δύο. Γι αυτό λειτουργεί καλύτερα με άτομα που δεν μένουν μαζί και επικοινωνούν από απόσταση. Αυτή η επαφή περιλαμβάνει προστασία και ομαδικές δραστηριότητες με κάποιο τρόπο.

Βόρειος Δεσμός - Βόρειος Δεσμός
Αυτοί οι δύο μοιράζονται τον ενθουσιασμό που σε κατακλύζει όταν ανακαλύπτεις ότι υπάρχει κάποιος που βλέπει τα πράγματα ακριβώς όπως εσύ. Γνωρίζουν πάντα ο ένας τα βαθύτερα κίνητρα του άλλου και αυτό μπορεί να είναι κάτι πολύ καλό ή εντελώς καταστροφικό, ανάλογα με το είδος της σχέση τους. Καλός συνδυασμός για συντροφικότητα ή φιλία αφού συνήθως δημιουργείται με άτομα που γεννιούνται την ίδια περίπου ώρα.

Βόρειος Δεσμός - Νότιος Δεσμός
Μια σχέση που βοηθάει και τους δύο να αντιληφθούν ποιό μονοπάτι να πάρουν στην ζωή. Εδώ υπάρχει αληθινή συμπαράσταση του ενός στις δύσκολες στιγμές του άλλου, πολύ απλά επειδή ο ΒΔ έχει ήδη περάσει αυτά που ο ΝΔ πρόκειται να βιώσει, και αντίστροφα. Επίσης πολύ καλός συνδυασμός για συναναστροφή, ή φιλία.

Βόρειος Δεσμός - Ουρανός
Μια σχέση που ακόμα και η πρώτη συνάντηση δεν είναι συμβατική και γίνεται ξαφνικά και κάτω από όχι και τόσο συνηθισμένες περιστάσεις. Η έλξη είναι ακαριαία και η σχέση εξελίσσεται τάχιστα, όπως και τελειώνει ξαφνικά και πολλές φορές χωρίς προφανή λόγο. Ή τελειώνει γιατί κάποιος από τους δύο είτε μετακομίζει, φεύγει, ή οι δουλειές του δεν του επιτρέπουν τη κανονικότητα. Βασισμένη στον ενθουσιασμό και μια διαρκή ανάγκη για αντισυμβατικότητα συνήθως τελειώνει όταν αποκτάει ρουτίνα. Το μήνυμα της: ότι δεν αλλάζει συνεχώς πεθαίνει από πλήξη.


Βόρειος Δεσμός - Ποσειδώνας
Ένας συνδυασμός που αποδίδει μέσα σε ομάδα. Λειτουργεί καλύτερα όταν οι αυτοί οι δύο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να έναν συλλογικό σκοπό του Ποσειδώνα (π.χ. να κάνουν μια ταινία). Συνδυασμός που ευνοεί φιλίες και συνεργασίες.


Βόρειος Δεσμός - Πλούτωνας
Άλλος ένας συνδυασμός που αποδίδει μέσα σε ομάδα. Λειτουργεί καλύτερα όταν αυτοί οι δύο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να έναν Πλουτώνιο σκοπό.  Να δημιουργήσουν μια εταιρία, να βοηθήσουν τους άλλους με κάποιο τρόπο που θα τους φέρνει σε επαφή με τη ψυχή τους, να προσφέρουν κάτι κοινωνικά χρήσιμο.

Περισσότερα για αυτή τη σχέση

* από τον fldown: Πρώτα από όλα ο Πλούτωνας είναι ένας πλανήτης που επαναστατεί στις συμβάσεις και τα ταμπού, καθώς πρόκειται για καθιερωμένα μοτίβα συμπεριφοράς, τα οποία για τον Πλούτωνα μεταφράζονται ως "λιμνάζουσες συμπεριφορές, συναισθηματικά έλη και αναχρονιστικές συμφωνίες". Συνεπώς η ίδια η σχέση οφείλει να έχει κάτι το κοινωνικά μη αποδεκτό πάνω της ή τα άτομα τα ίδια να μην ακολουθούν τα πρέπει της κοινωνίας. Αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα γεμίζει τη σχέση με το πέπλο του μυστηριώδους, του παράνομου, του ξεχωριστού...
Σε ένα πρώτο επίπεδο ψυχολογικής ερμηνείας, από τη μια έχουμε το άτομο με το Βόρειο Δεσμό να δίνει σε εκείνο με τον Πλούτωνα μια εικόνα ελεύθερου πνεύματος αλλά και ανεξάρτητου και συγκροτημένου χαρακτήρα. Αυτό γίνεται ίσως προκειμένου να ενεργοποιήσει τις Πλουτώνιες αρετές του άλλου. Σαν συνέπεια της συμπεριφοράς του Βόρειου Δεσμού, το άτομο με τον Πλούτωνα έχει την τάση να γίνεται χειριστικό, να προσπαθήσει (υπό)συνειδητά να τον ελέγξει - περιορίσει -κρατήσει δικό του. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι αυτό μεταξύ Βόρειου Δεσμού και Πλούτωνα. Οι σχέσεις έχουν πάντα τεράστια ένταση, συναισθηματική και σεξουαλική καθώς το άτομο με τον Βόρειο Δεσμό είναι το δοχείο που πρέπει να γεμίσει με μαθήματα ζωής (ή κάρμα αν θέλετε) και εκείνο με τον Πλούτωνα είναι εκείνο που προσπαθεί να γεμίσει το δοχείο.
Πρόβλημα νούμερο 1: Ο Πλούτωνας δηλώνει τη βαθύτερη ενέργεια που έχει ο καθένας μέσα του και την οποία χρησιμοποιεί προκειμένου να επιβιώνει στις δυσκολίες. Είναι ακριβώς αυτή η ενέργεια που διοχετεύεται στο άτομο με τον Δεσμό. Όμως οι ενέργειες που συμβολίζει ο Πλούτωνας προέρχονται από την αποθήκη ενέργειας που ανασύρουμε σε ζητήματα ζωής και θανάτου. Μπορεί ένα άτομο να προσφέρει την ενέργεια του συνεχώς για να τη χρησιμοποιεί ο άλλος; Το ίδιο το άτομο με τον Πλούτωνα καταλήγει να στερεύει τελικά συναισθηματικά και ψυχικά αν δεν υπάρχουν όψεις πλανητών του με τους δεσμούς του άλλου, ώστε να έχουμε ανταλλαγή ενέργειας. Συνυπολογίζουμε σε αυτό την ανάγκη του ατόμου με τον Πλούτωνα να προσπαθεί να ελέγχει τοΒόρειο Δεσμό γιατί στα μάτια του είναι κάτι που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χαθεί.
Πρόβλημα νούμερο 2: Αν δούμε την διάσταση που θέλει η έννοια των Δεσμών να αφορά σε προηγούμενες ζωές τότε,  όπως λέει και ο Mohan Koparkar στο βιβλίο του "Lunar Nodes", σε περιπτώσεις συναστρίας που εμπλέκονται οι Δεσμοί, το άτομο που φέρει το Δεσμό αναγνωρίζει ότι με το συγκεκριμένο άνθρωπο είτε έχει μοιραστεί πράγματα σε προηγούμενες ζωές (Νότιος Δεσμός) είτε θα το συναντήσει ξανά σε επόμενες (Βόρειος Δεσμός). Αυτό μας λέει με άλλα λόγια ότι το άτομο με το Δεσμό μπορεί να αποφασίσει ανά πάσα στιγμή να φύγει μακριά και να νιώθει την ασφάλεια πως μπορεί να ξαναγυρίσει όποτε θέλει. Είτε σε αυτή τη ζωή είτε σε επόμενη. Αυτές οι σχέσεις λοιπόν έχουν την τάση να κάνουν κυκλικές επαναλήψεις στο χρόνο, σαν λειτουργούν σε γύρους. Τα άτομα βρίσκονται και χάνονται πολλές φορές αλλά κάθε φορά που συναντιούνται είναι σαν να την πρώτη φορά. Ίσως το άτομο με το Δεσμό να έχει τη δυνατότητα/πεποίθηση/υπομονή να το κάνει αυτό. Το άτομο με τον Πλούτωνα;
Πρόβλημα νούμερο 3: Οι συναστρίες με Πλούτωνα έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ακόμη. Αναγκάζουν και τα δύο άτομα να φτάσουν στα βάθη του Είναι τους και να πολεμήσουν με τους δαίμονες τους. Δεν μπορούν να είναι μαζί και να κουβαλάνε μυστικά, ούτε ο ένας, ούτε και ο άλλος. Μάλιστα τα μυστικά και απόκρυφα του ενός (Πλούτωνας) είναι κάρμα και εμπειρία ζωής για τον άλλο (Δεσμός). Το θέμα είναι ότι αυτές οι σχέσεις ίσως δεν προχωράνε πάντα με συγκεκριμένο ρυθμό αλλά με περιόδους έξαρσης γιατί το άτομο με τον Πλούτωνα δεν μπορεί και δεν θέλει να παραδοθεί αμαχητί. Είναι δύσκολο να μοιραστεί κανείς αυτά που τον έχουν τραυματίσει.

** από τον stargazer: Για τη σύνοδο Πλούτωνα/ΒΔ εκείνο που έχει ενδιαφέρον νομίζω είναι ότι το άτομο έρχεται, φεύγει, επανέρχεται, εξαφανίζεται ξανά... Συμπεριφέρεται σαν την Περσεφόνη, έξι μήνες πάνω, έξι μήνες κάτω. Από τη μια δεν αντέχει πολύ καιρό τον Πλούτωνα, από την άλλη δεν μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτόν. Έχω την εντύπωση ότι μάλλον δεν του πολυαρέσει ο ΒΔ του. Επειδή έχει τον ΒΔ του εκεί, δεν σημαίνει ότι μόνο από τον Πλούτωνα θα πάρει μαθήματα, υπάρχουν κι άλλοι πλανήτες. Γιατί όμως επιμένει στον Πλούτωνα; Νομίζω πως είτε χρησιμοποιεί τον Πλούτωνα για να αποφύγει τον ΒΔ του, με την έννοια, να, ορίστε τι παθαίνω όταν ακολουθώ τον ΒΔ μου, οπότε μπορεί να ξαναγυρίσει άνετα στον ΝΔ του, είτε ζει κυρίως στον κόσμο του ΝΔ του και μόνο ο Πλούτωνας είναι ικανός να τον ξεκουνήσει και να τον οδηγήσει στη μεριά του ΒΔ.


ΣΥΝΑΣΤΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΔΕΣΜΟ

Νότιος Δεσμός - Ήλιος
Όπως και στον συνδυασμό ΒΔ με Ήλιο, αυτοί οι δύο συνδέονται με μια ψυχική επικοινωνία. Η μεταξύ τους σχέση έχει μια μεταφυσική επιρροή και στους δύο. Μπορεί όμως να προκαλέσει παρεξηγήσεις και συγκρούσεις. Για να λειτουργήσει πρέπει και οι δυο να δουλέψουν σε ψυχικό επίπεδο και να αντιμετωπίσουν πατρικά ζητήματα που εκκρεμούν από προηγούμενες ζωές.  

Νότιος Δεσμός - Σελήνη
Μια κυρίως πνευματική και συναισθηματική σχέση μέσα στην οποία και οι δύο απολαμβάνουν τις φιλοσοφικές και μυστηριακές εμπειρίες που προκύπτουν από αυτή. Πάντως, ο ΝΔ μπορεί ο ΝΔ να φανεί πολύ ηθικολόγος στην Σελήνη και ο ΝΔ να βρει την Σελήνη πολύ άστατο. Σκοπός αυτής της γνωριμίας μπορεί να είναι ή λύση κάποιου μητρικού ή ψυχικού ζητήματος που εκκρεμεί από προηγούμενες ζωές.

Νότιος Δεσμός - Άρης
Στην αρχή της γνωριμίας και οι δύο απολαμβάνουν ο ένας την ενέργεια του άλλου. Με τον καιρό όμως τα πράγματα δυσκολεύουν και ο Άρης πνίγεται μέσα στην σχέση. Ο συνδυασμός αυτός είναι πολύ εκρηκτικός για να διαρκέσει για καιρό. Αλλά είναι πολύ καλός για ομαδικές δραστηριότητες. Θα χρειαστεί να επιλύσουν κάποιο πρόβλημα σωματικής φύσης ή ένα ζήτημα με αδέρφια που εκκρεμεί από προηγούμενες ζωές.

Νότιος Δεσμός - Ερμής
Αυτός ο συνδυασμός βαθαίνει το πνευματικό επίπεδο μιας σχέσης. Αν δουλευτεί στα δυνατά του σημεία, είναι πολύ καλός για να φτάσουν και οι δύο σε κοινούς εσωτερικούς στόχους. Οι προστριβές αρχίζουν όταν ο ΝΔ αρχίζει να βρίσκει τον Ερμή αφόρητα επιπόλαιο και ο Ερμής έναν απόλυτο ηθικολόγο τον ΝΔ.  

Νότιος Δεσμός - Δίας
Συνδυασμός που φέρνει τύχη και στους δύο. Ο ΝΔ χτίζει το σκηνικό σε φιλοσοφικό επίπεδο την ώρα που ο Δίας παρέχει την υλικοτεχνική υποστήριξη. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν και οι δύο θέλουν να ανέβουν στην έδρα του δάσκαλου. Το καρμικό χρέος αυτής της σχέσης από προηγούμενες ζωές, είναι ο ένας να βοηθήσει τον άλλον να ανακαλύψει το πεπρωμένο του σε αυτή την ζωή.

Νότιος Δεσμός - Αφροδίτη
Αυτός ο συνδυασμός ευνοεί τις πλατωνικές σχέσεις αν και μπορεί να δημιουργηθεί μια υπόγεια σωματική έλξη. Ο ΝΔ παραδίδει μαθήματα από την καρέκλα του ενώ η Αφροδίτη χαίρεται να τον υπηρετεί. Δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός για γάμο αφού ευνοεί τις έριδες. Και είναι συνήθως η Αφροδίτη που μένει με την αίσθηση του ανεκπλήρωτου.

Νότιος Δεσμός - Κρόνος
Δεν χαρακτηρίζεται ως ευνοϊκός συνδυασμός αλλά είναι αναπόφευκτος όταν τα δύο άτομα πρέπει να πάρουν μαθήματα πειθαρχίας. Μεταξύ τους δημιουργείται μια πολύ σοβαρή και γειωμένη επαφή που όμως μπορεί να αποκτήσει τόσο βαριά ατμόσφαιρα που είναι αδύνατον και για τους δύο να την αντέξουν. Παρόλαυτά, έχει αποδειχτεί πως όταν αποδίδει δημιουργεί σχέσεις που διαρκούν περισσότερο από άλλους καρμικούς συνδυασμούς.

Νότιος Δεσμός -ΒΔ
Ισχύει ότι και με τον συνδυασμό ΒΔ-ΝΔ, γιατί αν ο ΝΔ συμπίπτει με τον ΒΔ σε δύο γενέθλιους χάρτες, αυτόματα συνεπάγεται ότι και ο ΒΔ θα συμπίπτει με τον ΝΔ.

Νότιος Δεσμός - Νότιος Δεσμός
Ισχύει ότι και με τον συνδυασμό ΒΔ-ΒΔ, γιατί αν ο ΝΔ συμπίπτει σε δύο γενέθλιους χάρτες, αυτόματα συνεπάγεται ότι και ο ΒΔ θα είναι ο ίδιος.

Νότιος Δεσμός - Ουρανός
Το κλίμα εδώ μοιάζει με αυτό που επικρατεί στον συνδυασμό ΒΔ με Ουρανό. Αν και μεταξύ ΝΔ και Ουρανού, το στοιχείο του πρωτότυπου, του ασυνήθιστου, του εκκεντρικού, του πέρα απ΄ τα καθιερωμένα είναι πολύ πιο έντονο.

Νότιος Δεσμός- Ποσειδώνας
Η ατμόσφαιρα θυμίζει συνδυασμό ΒΔ με Ποσειδώνα. Ξυπνάει την αίσθηση αυταπάρνησης και ωθεί και τους δύο να προσφέρουν στους άλλους.

Νότιος Δεσμός - Πλούτωνας
Συνδυασμός παρόμοιος με τον ΒΔ με Πλούτωνα, μόνο που αυτός είναι ακόμα πιο εκρηκτικός. Για να το θέσουμε απλά, θυμίζει περισσότερο τον όλεθρο μιας έκρηξης ατομικής βόμβας από ότι μια προγραμματισμένη δοκιμή πυρηνικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: