Υαλουρονικό οξύ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2013

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό συστατικό της θεμέλιας ουσίας του δέρματος.
Πρόκειται για έναν υδρόφιλο, δομικό πολυσακχαρίτη που βρίσκεται φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό, σε μεγαλύτερο ποσοστό στο δέρμα.
Ο βασικός του ρόλος είναι η ενυδάτωση των ιστών. Μπορεί να συγκρατήσει ποσότητα νερού που υπολογίζεται μέχρι και 1000 φορές μεγαλύτερη από το βάρος του.
Είναι συνήθως προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαμβάνεται ως εκχύλισμα φυσικών ουσιών. Έτσι ως φυσικό προϊόν, που συνήθως δεν δημιουργεί πρόβλημα αλλεργίας (παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις) ή άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες σε όποια μορφή και αν χρησιμοποιείται.
Από το 1950, που προσδιορίστηκε για πρώτη φορά η χημική σύνθεση του υαλουρονικού οξέος, πέρασαν σχεδόν 5 δεκαετίες για να αρχίσει να χρησιμοποιείται στην Κοσμετολογία.
Αρχικά ως υλικό ενέσιμο, είτε μόνο του για τη βελτίωση των ρυτίδων, είτε σε συνδυασμό με πολυβιταμίνες σε τεχνικές μεσο¬θεραπείας και στη συνέχεια ως συμπληρωματικό συστατικό κρεμών για να ενισχύσει τη δράση τους.
Τα ορατά αποτελέσματα στην ανάπλαση και ανανέωση της επιδερμίδας αποδεικνύουν τα οφέλη του. Βοηθά στην επούλωση ουλών και ενυδατώνει το δέρμα αυξάνοντας την ελαστικότητα και την αντοχή του. Διασφαλίζει την υγεία των κυττάρων βοηθώντας στη μεταφορά πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών ανάμεσα στα κύτταρα.
Προστατεύει, επίσης, το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούνται από την UV ακτινοβολία.
Αποτελεί μια πολύ καλή λύση για την αύξηση του όγκου των χειλιών, των ζυγωματικών καθώς και στο «γέμισμα» των βαθιών ρυτίδων.
Εκτός από συστατικό σε καλλυντικές φόρμουλες, το υαλουρονικό οξύ το συναντάμε και σε συμπληρώματα διατροφής καθώς και σε τροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add