Ντεμακιγιάζ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Αυγούστου 28, 2013

Ντεμακιγιάζ

Ντεμακιγιάζ. Πόσο σημαντικό είναι για το δέρμα;
Το ντεμακιγιάζ προσώπου, ή στα ελληνικά ο απλός καθαρισμός προσώπου, είναι η απομάκρυνση, όχι μόνο από το πρόσωπο, αλλά και από το λαιμό και το ντεκολτέ, των προϊόντων μακιγιάζ που τυχόν υπάρχουν στο πρόσωπο, των ρύπων της ατμόσφαιρας, των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας και των εκκρίσεων του ίδιου του δέρματος, σμήγματος και ιδρώτα.
Ο σωστός καθαρισμός του δέρματος απ’ όλα τα παραπάνω αποτελεί το πρώτο βήμα για τη διατήρηση της επιδερμίδας σε υγιή κατάσταση. Γι’ αυτό και πρέπει να γίνεται σχολαστικά και με τα κατάλληλα για το δέρμα μας προϊόντα.
Κάθε πότε πρέπει να γίνεται; Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να παραλείπεται το βράδυ, για να απαλλάξουμε το δέρμα από κάθε ξένη ουσία και να το αφήσουμε να αναπνεύσει. Στην περίπτωση που πρέπει να ανανεώσουμε το μακιγιάζ μας για βραδινή έξοδο είναι σκόπιμο να πραγματοποιούμε ένα ντεμακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν πρέπει να τοποθετούμε προϊόντα μακιγιάζ πάνω σε ήδη φορτωμένο δέρμα. Το μόνο που θα πετύχουμε είναι το δέρμα μας να δείχνει κουρασμένο και βαρύ. Καλό θα ήταν, τέλος, να πραγματοποιούμε έναν απλό καθαρισμό κάθε πρωί για να απομακρύνουμε το σμήγμα ή/ και τον ιδρώτα και να μπορέσει έτσι να απορροφηθεί η ενυδατική κρέμα μας.

Πως να επιλέξω το κατάλληλο προϊόν για ντεμακιγιάζ;

Η αναγκαιότητα του ντεμακιγιάζ για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος είναι γνωστή. Πως όμως θα επιλέξουμε το κατάλληλο προϊόν για το δέρμα μας;
Δυστυχώς το νερό από μόνο του δεν μπορεί να καθαρίσει ικανοποιητικά το δέρμα, αφού απομακρύνει μόνο τους υδατοδιαλυτούς ρύπους.
Από την άλλη, τα σαπούνια, ενώ μπορούν να απομακρύνουν και τα δυο είδη ρύπων – υδατοδιαλυτούς και λιποδιαλυτούς, έχουν το μειονέκτημα ότι αφήνουν ένα αίσθημα ξηρότητας και αφυδάτωσης. Και αυτό γιατί απομακρύνουν τον όξινο μανδύα της επιδερμίδας και καταστρέφουν το όξινο pH της. Είναι, όπως λέμε, πολύ στυπτικά, πολύ ισχυρά καθαριστικά.
Αντιθέτως, τα γαλακτώματα καθαρίζουν ικανοποιητικά το δέρμα απομακρύνοντας τόσο τους υδατοδιαλυτούς όσο και τους λιπαρούς ρύπους. Πλεονεκτούν στο ότι απλώνονται και απομακρύνονται εύκολα και δεν καταστρέφουν το pH της επιδερμίδας, επομένως δεν αφυδατώνουν.
Στο εμπόριο όμως κυκλοφορούν και άλλα καθαριστικά προϊόντα, όπως αφροί, gel και κρέμες καθαρισμού.
Οι αφροί και τα gel δρουν όπως τα σαπούνια, είναι όμως λιγότερο στυπτικά. Απαιτείται, επομένως, προσοχή γιατί η συχνή χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση! Επιπλέον δεν ενδείκνυται η χρήση τους στην περιοχή των ματιών, καταρχάς γιατί μπορεί να τσούξει, αλλά κυρίως γιατί θα αφυδατώσουν τη λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια. Τα προϊόντα αυτά τα συστήνουμε σε δέρματα πολύ λιπαρά και ακνεϊκά για να μειώσουμε τη λιπαρότητα του προσώπου. Για ευνόητους λόγους δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε δέρματα ξηρά ή ευαίσθητα. Ακόμα όμως και σε κανονικά ή μικτά δέρματα, οι αφροί και τα gel, μπορούν να οδηγήσουν σε ξηρότητα ή/ και αφυδάτωση.
Οι κρέμες καθαρισμού είναι λιπαρές, καθαρίζουν ικανοποιητικά το δέρμα, λόγω όμως της πυκνής υφής τους δεν είναι πάντα ευχάριστες στη χρήση. Είναι όμως ιδανικές για ώριμα, αφυδατωμένα ή ξηρά δέρματα, όπου μαζί με τον καθαρισμό συμβάλουν και στη διατήρηση της υγρασίας τους.
Ο ιδανικός, επομένως, και πιο ασφαλής τρόπος για να καθαρίσουμε το δέρμα μας είναι η χρήση του γαλακτώματος, το οποίο αφαιρούμε με νερό. Μετά, πρέπει να ακολουθήσει η εφαρμογή της λοσιόν, η οποία αφαιρεί τα υπολείμματα του γαλακτώματος, κλείνει τους πόρους και επαναφέρει το pH της επιδερμίδας στα φυσιολογικά επίπεδα. Τέλος, πρέπει να εφαρμόσουμε μια ενυδατική κρέμα σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ (ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες).
Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε να προστατέψετε το δέρμα σας από την πρόωρη γήρανση αλλά και την εμφάνιση διαφόρων βλαβών όπως σπυράκια, λεπτές γραμμές, διχρωμίες κ.α.
Πάρτε την κατάσταση του δέρματος στα χέρια σας!

Πηγή: www.eimastegynaikes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: