Μυστικά ομορφιάς βασισμένα στο... μέλι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Αυγούστου 03, 2013

Μυστικά ομορφιάς βασισμένα στο... μέλι


Είναι γλυκό, πολύ πιο υγιεινό από τη ζάχαρη, μυρίζει υπέροχα και φτιάχνει τη διάθεση σε ανθρώπους και... αρκούδες. Είναι το θαυματουργό για την υγεία μας μέλι, που όμως έχει κι άλλες ιδιότητες, οι οποίες δεν αφορούν μόνο το σώμα μας αλλά και την εμφάνισή μας. 

Δεν είναι τυχαίο ότι οι γιαγιάδες μας είχαν μυστικά ομορφιάς βασισμένα στο μέλι. Εμείς σας τα αποκαλύπτουμε,για να χρησιμοποιήσετε το μέλι και να έχετε υγιή εμφάνιση.

Μάσκα μαλλιών

Το καλοκαίρι τα μαλλιά ταλαιπωρούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες, το αλάτι, το χλώριο, αλλά και την υγρασία. Επιλέξτε θεραπείες με μέλι και δώστε ξανά στα μαλλιά σας λάμψη. Το μέλι θα βοηθήσει επίσης στην απαλλαγή από την ψαλίδα.
Προτείνουμε: Θα χρειαστείτε 3 κουταλιές της σούπας μέλι και 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Χτυπήστε τα υλικά στο μιξεράκι του καφέ και ξεκινήστε να εφαρμόζετε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στις άκρες των μαλλιών σας. Χρησιμοποιήστε την ποσότητα που θα περισσέψει για να κάνετε μασάζ στα υπόλοιπα μαλλιά. Τυλίξτε με ζεστή πετσέτα και περιμένετε για τουλάχιστον 30 λεπτά. Λουστείτε με ενυδατικό σαμπουάν και χλιαρό προς ζεστό νερό.

Απολέπιση προσώπου

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αντικαταστήστε τη μάσκα του εμπορίου με μια σπιτική, φτιαγμένη από μέλι και ένα peeling από ζάχαρη και χυμό λεμονιού.
Προτείνουμε: Θα χρειαστείτε 1 κομμάτι βαμβάκι, 1 κ.γ. ζάχαρη και λίγο χυμό λεμόνι (μισό λεμόνι ή και λιγότερο). Παίρνουμε το κομμάτι βαμβάκι, ρίχνουμε πάνω του λίγη ζάχαρη και έπειτα στύβουμε σε αυτό λίγο λεμόνι. Στη συνέχεια, αρχίζουμε με απαλές και κυκλικές κινήσεις να τρίβουμε ελαφρά το βαμβάκι με τη ζάχαρη και το λεμόνι πάνω στο καθαρό πρόσωπό μας για 2 λεπτά περίπου.Είναι σημαντικό να μην πιέζουμε δυνατά το βαμβακι στο πρόσωπό γιατί έτσι κινδυνεύουμε να καταστρέψουμε το δέρμα μας. Στη συνέχεια αφού καθαρίσουμε το πρόσωπο τοποθετούμε την μάσκα απο...μέλι!!! Ζεσταίνουμε μία κουταλιά του γλυκού μέλι, το απλώνουμε στο πρόσωπο και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε με ζεστό νερό στην αρχή και έπειτα κρύο. Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα και θα ενθουσιαστείτε με τα αποτέλεσματα!

Αποτρίχωση

 Φτιάξτε το δικό σας αποτριχωτικό κερί αναμειγνύοντας μέλι με χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα ζαχαρώδες μείγμα και χρησιμοποιήστε το για να κάντε αποτρίχωση στο πρόσωπο και τα πόδια.

Ουλές

 Αν δεν θέλετε να περιμένετε πολύ μέχρι να κλείσει μια ουλή, μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία απλώνοντας μέλι στην περιοχή. Καλύψτε τη με γάζα και αφήστε την όλη τη νύχτα. Το πρωί αφαιρέστε τη γάζα και καθαρίστε το δέρμα. Θα εντυπωσιαστείτε!
Στίγματα και ακμή

 Οι αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του μελιού βοηθούν στην απομάκρυνση του σμίγματος από το δέρμα.

Ενυδάτωση

 Το μέλι είναι εξαιρετικά ενυδατικό. Προσθέστε μερικές κουταλιές μέλι σε σαντιγί ή λιωμένο βούτυρο και δημιουργήστε μια ενυδατική κρέμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο, αλλά και στο σώμα.

Στο μπάνιο

 Συνδυάστε το με γάλα, όπως η Κλεοπάτρα. Τα άλφα υδροξέα στα γαλακτοκομικά προϊόντα κάνουν απολέπιση στο δέρμα, ενώ τα ένζυμα στο μέλι το μαλακώνουν και το κάνουν απαλό.

Σκασμένα χείλη
 
Πρέπει να βάλετε μικρή ποσότητα λεμονιού μαζί με μέλι ώστε να ανακουφίσετε τα ξηρά, σκασμένα χείλη.

Ηλιακό έγκαυμα

Το μέλι έχει καταπραϋντική δράση στα ηλιακά εγκαύματα. Ωστόσο καλύτερη θεραπεία για τα ηλιακά εγκαύματα είναι η πρόληψή τους. 
Πηγή: www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: