Λιπαρό δέρμα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Ιουλίου 29, 2013

Λιπαρό δέρμα

Με τον όρο λιπαρό δέρμα (oily skin) εννοούμε το δέρμα που χαρακτηρίζεται από ανοιχτούς πόρους και υπερβολική έκκριση σμήγματος. Χαρακτηριστικό αυτού του τύπου δέρματος είναι η γυαλάδα του δέρματος, ενώ παράλληλα δείχνει θαμπό και τραχύ με πολλές ατέλειες (σπυράκια, μαύρα στίγματα). Το λιπαρό δέρμα συνήθως εξαφανίζει σε μόλις λίγες ώρες το μακιγιάζ. Αντιμετωπίζει ευκολότερα το κρύο και παρουσιάζει δυσανεξία στην υγρασία και την μεγάλη ζέστη.
Οφείλεται σε υπερέκκριση των σμηγματογόνων αδένων. Η σοβαρή βέβαια σμηγματόρροια, είναι πολύ συχνή στην εφηβεία, και συνδυάζεται με την ακμή. Αυτή απαιτεί ειδική αγωγή.
Η περιποίηση αυτού του τύπου δέρματος είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού πρώτο μέλημά μας είναι η αφαίρεση του περιττού σμήγματος που εγκλωβίζεται στους πόρους και δημιουργεί τις ατέλειες Απαιτείται καθημερινός καθαρισμός του δέρματος, με όξινα ή ουδέτερα σαπούνια σε μορφή gel ή αφρού. Απαραίτητη είναι παράλληλα η απολέπιση (peeling), τουλάχιστον μια μα δυο φορές την εβδομάδα, ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και το τυχόν σμήγμα που εγκλωβίζεται στου πόρους.

Οι πλούσιες κρέμες μετά το πλύσιμο πρέπει να αποφεύγονται, ιδιαίτερα γιατί προκαλούν απόφραξη των τριχοσμηγματικών εκβολών στην επιδερμίδα και αύξηση της κερατινοποίησής της. Καλύτερη χρήση έχουν οι περισσότερο λεπτόρρευστες κρέμες ή αυτές σε μορφή gel, ενώ  συνιστάται και η χρήση στυπτικής λοσιόν.  Χρησιμοποιούνται επίσης ενυδατικά cerum-gel ή μικρή ποσότητα μιας oil free κρέμας. Τα προϊόντα επικάλυψης, όπως  πούδρες ή make-up, πρέπει να είναι μη φαγεσωρογόνα, μη ακμογόνα και υποαλλεργικά. Είναι απαραίτητο βέβαια το  αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.
 
Παρά τη δυσκολία περιποίησής του, είναι ο πιο ανθεκτικός τύπος δέρματος στη δημιουργία ρυτίδων. Έτσι, με σωστή περιποίηση τίποτα δεν είναι πια δυσάρεστο!!!

Πηγή (Λιπαρό δέρμα): www.chpavlidu.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add