Πέθανε ο ζωγράφος Λούσιαν Φρόιντ - Died artist Lucian Freud - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Ιουνίου 11, 2013

Πέθανε ο ζωγράφος Λούσιαν Φρόιντ - Died artist Lucian Freud



Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 χρόνων ο Βρετανός ζωγράφος Λούσιαν Φρόιντ (Lucian Freud), ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους της γενιάς του.

Ο εγγονός του θεμελιωτή της ψυχαναλυτικής θεωρίας Ζίγκμουντ Φρόιντ (Sigmund Freud) πέθανε στο σπίτι του στο Νότινγκ Χιλ έπειτα από σύντομη ασθένεια, όπως ανακοίνωσε ο Γουίλιαμ Ακουαβέλα, φίλος του Φρόιντ που είχε αναλάβει την πώληση των έργων του στις ΗΠΑ.
"Η οικογένειά μου και εγώ θρηνούμε για τον θάνατο του Λούσιαν Φρόιντ. Ήταν ίσως ο πλέον αλληγορικός ζωγράφος του 20ου αιώνα και έδινε στα έργα του μια βαθιά δραματικότητα και ενέργεια", τόνισε ο ίδιος. "Σαν φίλος ήταν ταπεινός, ζεστός, πνευματώδης και γεμάτος ενδιαφέροντα.Ζούσε για να ζωγραφίζει και ζωγράφιζε ως την ημέρα που πέθανε, μακριά από τον θορυβώδη κόσμο της τέχνης", επισήμανε ο Ακουαβέλα.

 Το έργο του "Benefits Supervisor Sleeping", του 1995, το πορτρέτο μια γυμνής παχύσαρκης γυναίκας που κοιμάται σε έναν καναπέ πουλήθηκε το 2008 από τον Οίκο Κρίστις έναντι του ποσού των 33,6 εκατομμυρίων δολαρίων, ρεκόρ για έργο ζωγράφου που βρίσκεται εν ζωή. Ο Ρόμπερτ Μάνλεϊ, επικεφαλής της Μετα-πολεμικής και Σύγχρονης Τέχνης του Οίκου Κρίστις το 2008 σχολίασε για τον πίνακα: «Με πολλούς τρόπους ο πίνακας είναι τυπικός της τέχνης του Λούσιαν Φρόιντ, εννοώ, ο υπέροχος τρόπος που είναι ζωγραφισμένη η σάρκα θυμίζοντας Ρούμπενς, η ψυχολογική εμβάθυνση στο πρόσωπο σε συνδυασμό με τον όμορφο τρόπο που απεικονίζεται ο καναπές». Πιστεύεται ότι τον πίνακα αγόρασε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπραμόβιτς.

  Ο Φρόιντ γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1922, αλλά μαζί με την οικογένειά του κατέφυγε το 1933 στο Λονδίνο. Το 1939 πήρε τη βρετανική υπηκοότητα. Σε μια καλλιτεχνική πορεία 50 χρόνων ο Λούσιαν Φρόιντ έγινε διάσημος για τα έντονα και ιδιαίτερου βάθους γυμνά πορτρέτα του. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Λονδίνο, και συχνά κυκλοφορούσε σε μπαρ και ρεστοράν με ωραίες παρουσίες, όπως π.χ. η Κέιτ Μος, την οποία και ζωγράφισε γυμνη. Στο twitter κυκλοφόρησε ότι το τραπέζι του στο ρεστοράν «The Wolseley» στρώθηκε με μαύρο τραπεζομάντιλο και ένα κερί προς τιμήν του.

πηγες: www.youtube.comhttp://www.e-go.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add