Τα έξι λάθη που μας οδηγούν στο διαζύγιο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2013

Τα έξι λάθη που μας οδηγούν στο διαζύγιο


Αν ονειρεύεστε την τέλεια σχέση ή τον τέλειο γάμο; Αποφύγετε τα παρακάτω λάθη που κάνουμε συνήθως (άθελα ή ηθελημένα) και θα είστε ένας από αυτούς για τους οποίους γράφτηκε το «ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα»!

1.Μιλάτε με τους φίλους σας γι' αυτό που θεωρείτε ότι είναι το χειρότερο πράγμα που σας κάνει ο σύζυγός σας
Σταματήστε να μιλάτε με πολλούς για αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο στον σύντροφό σας. Περιοριστείτε σε ένα έμπιστο και καλό φίλο και σε έναν σύμβουλο γάμου. Έρευνες έχουν δείξει ότι συνήθως οι φίλοι μας παίρνουν διάφορες καταστάσεις πιο προσωπικά όταν συμβαίνουν στους γνωστούς τους παρά όταν συμβαίνουν στους ίδιους. Έτσι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μιλώντας για το πρόβλημά σας με κάποιον φίλο να σας επηρεάσει αρνητικά κατά του συζύγου σας.

2.Πιστεύετε ότι μιλώντας συνεχώς για το πρόβλημά σας με τον σύντροφό σας είναι και η λύση
Αυτό που πολύ συχνά κάνουν οι γυναίκες είναι να «βομβαρδίζουν» συνεχώς τον άντρα τους με το πρόβλημα οποίο τους απασχολεί. Βλέποντας λοιπόν ότι το πρόβλημα δε λύνεται συνεχίζουν με μεγαλύτερη επιμονή και μάλιστα κάποιες φορές χάνουν τον έλεγχο καταλήγοντας να φωνάζουν. Η λύση; Βρείτε πρώτα το «κλειδί» για να επικοινωνήσετε με τον σύντροφό σας και στην πορεία όλα θα έρθουν.

3.Πιστεύετε ότι η ευτυχία θα έρθει αν αλλάξετε τον σύζυγό σας
Λάθος: Μην αλλάζετε τον σύντροφό σας, αγαπήστε τον όπως είναι. Δεχτείτε τόσο τα πλεονεκτήματά του, όσο και τα μειονεκτήματά του. Τότε θα έρθει η αληθινή ευτυχία. Συνήθως στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε τον άνθρωπό μας δημιουργεί νέα προβλήματα.

4.Ζείτε παράλληλες ζωές
Ναι μεν ζείτε κάτω από την ίδια στέγη, στην πραγματικότητα όμως δεν ξέρει τον άλλο. Δώστε χρόνος τη σχέση σας, μάθετε τι είναι αυτό που είναι σημαντικό για τον σύντροφό σας και δείξτε του τι είναι σημαντικό για εσάς.

5.Εστιάζετε πάντα στο «λάθος»
Πάντα σε μια σχέση υπάρχουν και τα καλά και τα κακά. Δείτε την καλή πλευρά του νομίσματος και ξεχάστε για λίγο όσα σας ενοχλούν. Ένας σύμβουλος γάμου μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε την ισορροπία που ψάχνετε.

6.Λέτε συνέχεια «Εγώ αξίζω...»
Λέγοντας κάτι τέτοιο είναι σαν να απαιτείτε. Βγάλτε το από το λεξιλόγιό σας. Δείξτε με τον τρόπο σας τι πραγματικά θέλετε ή μάθετε να το ζητάτε με τον σωστό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: