Συνέντευξη με τον δημιουργό των Νεων Πρωταγωνιστων, Μερος θ' (τελευταιο) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2013

Συνέντευξη με τον δημιουργό των Νεων Πρωταγωνιστων, Μερος θ' (τελευταιο)


Αγαπητοί αναγνωστες του περιοδικου μας, ολοκληρωνουμε τη σειρα των συνεντεύξεων με τον δημιουργο των ''Νεων Πρωταγωνιστων''
Vasilios William Yeorgoglou
 Μέρος θ' 

1- Απο το σκηνικό θα αναδυθει ένα αντικειμενο και θα αιωρειτε καθως θα διασπαστει από το χτυπημα ενός κομητη. Τι συμβολιζει αυτή η σκηνη και πως συνδεεται με το υπολοιπο εργο; Θα ήθελα ένα σχολιασμό πάνω σε αυτό.
Απάντηση: Πρωτον αυτή η ιδεα είναι από την εναρξη των ολυμπ.αγωνων Ελλαδα 2004. Δεν θα πω πολλα πραγματα, παρα μονον ότι είναι διασκευασμενο για το δικο μας εργο με την ιδια φαντασια που εχουμε στο μυαλο μας. Είναι η ενωση του αρσενικου και του θηλυκου που μας φανερωνουν 2 βερες. Ετσι σημανει το αισιο τελος της παραστασης μας.

2- Πως γνωρίσατε τους ηθοποιους και πως εγινε η διανομη ρολων;
Απ: Καταρχας ειχα μερικα ατομα, κυριως του φιλικου τομεα, και ειχαν σιγουρα ένα ρολο στην κατοχη τους. Μετα οι υπολοιποι από αγγελια στο ιντερνετ και γνωριμίες σε φιλους φιλων. Φυσικα ειχαμε αποχωρησεις της τελευταιας στιγμης. Με την προσπαθεια ολων καλυφθηκαν οι θεσεις. Η παρασταση αυτή είναι η πρωτη και το συμβολαιο καλυπτει μονο την παρασταση του Μαιου. Στην επομενη θα υπαρξουν αλλαγες κυριως στους ρολους και εναλλαγες στη διανομη. Το σεναριο όμως παραμενει ιδιο! Η διανομη ξεκινησε τον Οκτωβριο με τους δημιουργους της ομαδας και την τελευταια στιγμη οσοι ενδιαφερθηκαν αυτοματα πηραν το ρολο που ψαχναμε ατομο. Γενικα ηταν το ποιο δυσκολο κομματι της οργανωσης. Καθως από το 2011 ξεκινησε η διανομη, αλλα λογω προβληματων των ανθρωπων που συμφωνησαμε εφυγαν εκτος χωρας και ετσι βγηκαμε ξανα στην αναζητηση.

3- Τι συναισθηματα βγαινουν από το εργο κατά τη διαρκεια της παραστασης;
Απ:Πολύ γελιο, αγνος ερωτας, συχνη εναλλαγη διαλογων, υποστηριξη, αληλοβοηθεια, και τελειωνει με πολύ αγαπη και αισιοδοξο μηνυμα για τους νεους. Καθως και το φαντασμαγορικο τελος που υποσχομαστε

4- Ειδα πως στο παρελθον εκανες αρκετες εκδηλωσεις ομαδικες και ατομικες.
Απ:  Συγγραφη βιβλιου, συμμετοχη σε ομαδικες εκθεσεις & διαγωνισμους, 6 ατομικες στην Μακεδονια, επιμελεια μουσικης& σκηνης σε θεατρικες παραστασεις της Διεθνους Εταιρειας Λογου και Τεχνης. Και βοηθεια σε τεχνικη υποστηριξη σε ένα βιντεο κλιπ σε σκηνοθεσια του Αντωνη Σταμουλη

5- Ποιος είναι ο λόγος που σε ενδιέφερε να σκηνοθετήσεις το θεατρικό;
Απ:  Τα τελευταια χρονια ημουν σε μια ερασιτεχνικη θεατρικη ομαδα. Από εκει ειδα πως λειτουργουν μερικα πραγματα, από την προετοιμασία μχερι το τελικο αποτελεσμα. Μετα από αρκετο καιρο ηθελα να κανω κατι παρομοιο γιατι μπορεις και διαχειριζεσαι τις εκφρασεις των ρολων και πάνω από όλα είναι η θέληση για να πεις κάτι με το δικό σου, προσωπικό, τρόπο, για τον καθένα. Και χαρη στο κολλεγιο οπου σπουδαζω (ΑΚΤΟ) με τα μαθηματα, τα εργαστηρια κτλ δημιουργηθηκαν διαφορες ιδεες στο μυαλο μου και μπορεσαν να απελευθερωθουν, χαρη στους καθηγητες μου, που ότι απορια ειχα ή βοηθεια με εξυπηρέτησαν.

6- Από κινηματογράφο τι παρακολουθεις περισσότερο;
Απ:  Ταινιες από σκηνοθετες μου αρεσουν κυριως ο Ταρκόφσκι, και από ελληνες Αγγελοπουλος, Παπαιωαννου, Βογιατζη κ.α. Μετα ανα κατηγορια γενικα βλεπω φαντασιας, περιπετειας, δεν βλεπω θριλερ.

7- Απο ποια μελη αποτελειται η θεατρικη ομαδα;
Απ:
  • 3 μακιγιεζ 
  • 1 κομμωτρια 
  • 1 σκηνογραφος 
  • 1 συντονιστης 
  • 1 χορογραφος 
  • 1 ενδυματολογος με την βοηθο της 
  • 1 μουσικος συνθετης 
  • 1 υπευθυνη προβολης της ομαδας 
  • 4 γκεστ ρολους 
  • 11 ηθοποιους 
8- Πειτε μας λιγο το χρονικο της ομαδας.
Απ:  Ιδεα : Ιουνιος 2010
Νοεμβριος 2010: ξεκίνησε η συγγραφή του εργου.
Απριλιος 2011: ολοκληρωνεται η συγγραφη
Νοεμβριος 2012: Υπογραφη μελων για τη δημιουργια της ομαδας. Ψηφιστηκε το ονομα «Νεοι Πρωταγωνιστες», μοιραστηκε το σεναριο.
Ιανουαριος 2013: εναρξη της 1ης προβας.
Φεβρουαριος 2013: ολοκληρωση εξτρα μελων για συμπληρωση στους κενους ρολους.
Μαιος: οι τελευταιες προβες κοντευουν. 16 Μαιου η πρωτη μας αποδειξη για το εργο που κανουμε ολοι.

9-  Με το εργο σας, πηγαινουμε στο 2023. Η εικονα του θεατρικου & η προετοιμασια, υπαρχει στις αναμνησεις σας;
Απ:  Υπαρχει στις αναμνησεις μου. Ειμαι τοσο σιγουρος γιατι ξερω πολύ καλα τον εαυτο μου. Μια φωτογραφια θα υπαρχει παντα στο μερος που θα βρισκομαι! Και θα εχουμε στη διαθεση μας ένα ειδικο dvd το οποιο θα είναι συλλεκτικο.

10-  Υπαρχει εμπιστοσύνη στους ηθοποιους-τεχνικους της ομαδας;
Απ:  Στη ζωη εμπιστοσυνη προσπαθουμε να δειξουμε στους συνανθρωπους μας, αλλα πεφτουν και σε τρωνε. Μπορω να ξεχωρίσω τους συνεργατες μου που εμπιστευομαι και όχι. Απλα δεν στηριζομαι 100% και είναι το ποιο λογικο. Αλλα ευχαριστω που με εμπιστευονται οι ιδιοι και όταν εχουν καποιο προβλημα η ενδοιασμούς μου το λενε και καθομαστε το επιλυουμε και κανουμε προβα μεχρι να εχουμε το σωστο αποτελεσμα.

11-  Μελλοντικα σχεδια που ετοιμαζετε να πραγματοποιησετε;
Απ:  Καταρχας το εργο Ο σκρουτζ γινεται αρνακι θα παιχτει και άλλες φορες(ισως με μερικες αλλαγες στους ηθοποιους σε μερικους ρολους). Τα χριστουγεννα θα ανεβασουμε το εργο Ο Σκρουτζ και τα Χριστουγεννα, ακρως παιδικο. Είναι η περιοδος που ολοι γυριζουν στα παιδικα τους χρονια και γιορταζουν τις μελαγχολικες(;) εορτες. Είναι η περιοδος που η φαντασια μας ξεφευγει από κάθε οριο. Και αυτό θα το εκμεταλλευτούμε στο νέο εργο μας. Το σεναριο είναι ηδη ετοιμο και θα μοιραστει τον Σεπτεμβριο.

12- Πως εμπνευστήκατε το εργο Ο Σκρουτζ γινεται αρνακι;
Απ:  Ηταν ένα βραδυ του Νοεμβρη. Ηταν η περιοδος που ετοιμαζομασταν για την αλλαγη των σκηνικων σε Christmas theme. Το γενικο θεμα του εργου-περιλυψη-διήρκησε μιαμιση εβδομαδα, με ακρως Χριστουγεννιατικη ιστορια. Μολις δημιουργηθηκαν ολοι οι ρολοι τα Χριστουγεννα εφυγαν και ετσι επρεπε να γινει αλλαγη στις σκηνες. Αφαιρεθηκε ότι γιορτινο υπηρχε και προστεθηκαν οι απλες καθημερινες σκηνες του μεσου ανθρωπου. Στην πλειοψηφια οι διαλογοι είναι οι σκεψεις μου, τα πιστευω μου και γενικα πραξεις και στιγμες από την ζωη μου.

13-  Οι ηθοποιοι ‘’δεθηκαν’’ με τον ρολο που τους δωσατε;
Απ:  Οι περισσοτεροι δεθηκαν και όταν παιζουν τη σκηνη φαινετε ότι το νιωθουν, ότι αυτά που λενε τα ζουνε. Λαθακια υπρχουν αλλα επιτρεπεται ο αυτοσχεδιασμος, χωρις όμως να ξεφευγει από το γενικο πλανο. Υπαρχουν και ηθοποιοι που δεν δεθηκαν με τον ρολο, γιατι είναι κοντρα ρολος με τον χαρακτηρα τους, αλλα το προσπαθουν. Αυτό εχει σημασια. Η προσπαθεια! Σημαντικο ρολο στην επιλογη τους να συμμετεχουν στην ομαδα ηταν, ο σκοπος μας να δωσουμε σε ποσοστο 50% από τα εσοδα στο συλλογο γονεωνν κηδεμονων & φιλων του 5ου ειδικου σχολειου & νηπιαγωγειο, για παιδια με ειδικες αναγκες. Με αυτά χρηματα θα αγορασουν θεατρικες στολες τα παιδια, για να πραγματοποιησουν την δικη τους παρασταση.

14-  Πως αποφασισατε να κανετε αυτου του ειδους συνεργασια με το 5ο ειδ.σχολειο;
Απ:   Στο παρελθον συμμετειχα σε μια ομαδα από το εργαστηρι της κ.Τζενανιδου οπου δωσαμε καποια εργα ο κάθε καλλιτεχνης για πλειστηριασμο και τα εσοδα πηγαιναν στο συλλογο του σχολειου. Από τοτε γνώρισα την κ.Κορδα Ολυμπια, πρωην προεδρος και νυν αντιπροεδρος. Μετα ζωγραφισαμε τον προαυλιο χωρο του σχολειου στην Ευκαρπια. Σημερα προεδρος του σλλογου είναι ο κ.Στεφανος Θεοφανιδης και μαζι με την κ.κορδα τους ειπα την σκεψη που ειχα για αυτή τη συνεργασια. Και δεχτηκαν. Τους ευχαριστω πολύ για αυτό, γιατι είναι από τις λιγες ευκαιρίες που μπορω να κανω κατι τετοιο οσο ακομη μεινω στην Ελλαδα.

15- Ειπατε οσο ακομη μεινετε στην Ελλαδα. Σκοπευετε να φυγετε;
Απ:   Βλεπουμε συνεχεις αποχωρησεις νεων στο εξωτερικο. Καθολου απιθανο λοιπον. Το επαγγελμα μου είναι τετοιο που σε ταξιδευει μονιμος ανα τον κοσμο. Η ελευθερια είναι αυτή από οπου ο καλλιτεχνης τρέφεται και ζει.

16- Τι θελετε να πειτε στην ομαδα σας;
Απ:  Ελπιζω πως θα τα παμε πολυ καλα και θα μας τιμησει ο κοσμος με την προσελευση τους στο θεατρο. Χαρηκα πολύ που γνώρισα και συνεργάστηκα με τα αξιολογα μελη των Νεων Πρωταγωνιστων. Τους ευχαριστω ιδιαιτερα για τη συμμετοχη τους και ελπιζω να εχουν τις καλύτερες αναμνησεις. Μετα από καιρο να σκέπτονται τις στιγμες που περασαμε. Γιατι ομολογω να πω πως ειχαμε αξεχαστες στιγμες. Γεματες γελιο, ενταση και το αγχος πριν την πρεμιερα. Αυτό το μήνυμα που θελουμε να περασουμε σαν ομαδα, να το ενσωματώσετε στη ζωη σας! Αυτή η ζωντανια και η παιδικοτητα που εχετε να την προβάλετε και να μην ντρεπεστε για αυτην!

  Ευχομαστε καλη επιτυχια στην πρεμιερα σας!       

Διαβάστε επίσης τις συνεντεύξεις των Νέων Πρωταγωνιστών:

Δεν υπάρχουν σχόλια: