Ατάιστο για τρεις μέρες ήταν το άτυχο μωράκι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

Ατάιστο για τρεις μέρες ήταν το άτυχο μωράκι

Aκόμα μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η τραγωδία με το βρέφος της Λέρου, που έχασε την μάχη με την ζωή την Τρίτη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όπως προκύπτει από το ιατρικό πόρισμα το μωρό ήταν ατάιστο για τρεις μέρες (!) και εξαιτίας του γεγονότος αυτού επήλθε το μοιραίο, αφού όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη.

Από την πλευρά της πάντως η οικογένεια του μωρού σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά εναντίον του νοσοκομείου Λέρου.
Γεγονός πάντως είναι ότι το ιατρικό πόρισμα υποστηρίζει ότι το μωρό ήταν ατάιστο για τρεις μέρες.

Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», μεταφέροντας το πόρισμα για τα αίτια θανάτου του μωρού, ο καθηγητής Παιδιατρικής και πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

«Το βρέφος πέθανε από πολυοργανικό νόσημα. Έπεσε η λειτουργία όλων των οργάνων του, με αποτέλεσμα να προκληθεί στο τέλος καρδιακή ανεπάρκεια, κάμψη καρδιακή και θάνατος. Το βρέφος ήταν τρεις μέρες ατάιστο. Ήταν ήδη πολύ αργά όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

Η κατάστασή του ήταν ανεπίστρεπτη. Και άντεξε πολύ τρεις μέρες», λέει ο Α. Κωνσταντόπουλος που προεδρεύει και της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας. Σε αυτή την ηλικία -προσθέτει- εάν ένα βρέφος μείνει χωρίς τροφή, γάλα δηλαδή, έχουμε αυτή την τραγική εξέλιξη.

Το πιο εύκολο τουλάχιστον για μια μάνα είναι να βάλει το μωρό στο στήθος, να το θηλάσει. Είναι λυπηρό να αφήνουμε τα παιδιά να πεθαίνουν από ασιτία. Στις τριτοκοσμικές χώρες πεθαίνουν τα παιδιά από ασιτία, αλλά μεγαλύτερα, όχι στην ηλικία του θηλασμού. Εκεί τα θηλάζουν».

Χθες επίσης επρόκειτο να γίνει η νεκροψία. Οι γιατροί του Ηρακλείου έχουν συντάξει επιστημονική έκθεση η οποία απεστάλη στο υπουργείο Υγείας. Όπως είναι γνωστό ο εισαγγελέας της Κω έχει ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον της μητέρας για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
Στους δημοσιογράφους μίλησε χθες η κουνιάδα της 24χρονης μητέρας από τη Λέρο, η οποία έχασε χθες το ενός μήνα αγοράκι της, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.
Η Νικολέτα Μπίμπα, αδελφή του στρατιωτικού με τον οποίο θα παντρευόταν η νεαρή μητέρα σε λίγες ημέρες, υποστήριξε χθες πως όπως διαπίστωσε και η ίδια, που έμεινε μαζί τους στη Λέρο για λίγες ημέρες, το παιδί τρεφόταν κανονικά και με μεγάλη φροντίδα από τη μητέρα του όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του cretalive.gr

Η κ. Μπίμπα είπε ότι το παιδί ζύγιζε 4 κιλά και όχι 3 όπως ειπώθηκε και υποστήριξε πως όπως της είπε η ιατροδικαστής, δεν έφερε τραύματα και μώλωπες
Σύμφωνα με την αδελφή του στρατιωτικού οι οδηγίες από το νοσοκομείο της Λέρου προς την 24χρονη Μαρία ήταν να ταίζει το παιδί γάλα και χαμομήλι εναλλάξ ανά δύο ώρες, κάτι που ίσως να οδήγησε στα προβλήματα της υγείας του, καθώς δεν έπαιρνε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Οσο για τον θηλασμό και τις βολές προς τη νεαρή μητέρα, υποστήριξε ότι το παιδί ήταν 7μηνίτικο και δεν είχε γάλα.

Η κ. Μπίμπα δήλωσε ότι η οικογένεια θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του νοσοκομείου Λέρου, προσθέτοντας ότι η τραγική ιστορία έχει επηρεάσει και τον αδελφό της, ο οποίος υπέστη σοκ και νοσηλεύεται στη Λέρο, γιατί δεν του έδωσαν άδεια από τη Μονάδα του για να συνοδεύσει το βρέφος στο Ηράκλειο.
ΠΗΓΗ:rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: