Α' μερος-ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2012

Α' μερος-ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!


Αυτή την εβδομάδα στο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» δημοσιεύθηκε άρθρο, που αμφισβητεί την αξία των βιταμινών.
Το δημοσίευμα αυτό εντάσσεται στα..... πλαίσια της παγκόσμιας προσπάθειας κατάργησης των συμπληρωμάτων διατροφής και των βοτάνων μέσω του Codex Alimentarius. Ο Codex Alimentarius (Κώδικας Διατροφής) είναι μια ευρωπαϊκή επιτροπή ελέγχου του παγκόσμιου εμπορίου και ζητημάτων τροφήςΜεταξύ των άλλων ρυθμίσεών της είναι και η κατάργηση των καλής ποιότητας συμπληρωμάτων διατροφής και των βοτάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό αποτελεί καίριο πλήγμα κατά της φυσικής και εναλλακτικής ιατρικής, που βασίζονται στις βιταμίνες και στα άλλα συμπληρώματα διατροφής καθώς και στα βότανα για την πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών. Φυσικά πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Αν οι άνθρωποι τρέφονται σωστά, λαμβάνουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλαθρεπτικά συστατικά μέσω συμπληρωμάτων διατροφής και αν λαμβάνουν βόταναθα είναι υγιείς και δεν θα χρειάζονται να λαμβάνουν φάρμακα.

Αυτό αποτελεί απειλή για τα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών.
Ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύεται η κυκλοφορία βοτάνων της κινεζικής και ινδικής (αγιουρβεδικής) ιατρικής. Σε λίγο θα απαγορευτούν και τα καλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής και θα επιτρέπονται μόνο (συνθετικές και όχι φυσικές) βιταμίνες και συμπληρώματα πολύ χαμηλών δόσεων, που ουσιαστικά δεν θα έχουν καμμιά ευεργετική επίδραση στονανθρώπινο οργανισμό. Πρόκειται για μια από τις πιο σκοταδιστικές ρυθμίσεις στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού.

Με μια σειρά άρθρων θα αποδείξω με επιστημονικά επιχειρήματα και επιστημονικές μελέτες την αξία των βιταμινών και άλλων συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και...των βοτάνων για την ανθρώπινη υγεία και θα καταδειχθεί ποιοι ωφελούνται πραγματικά πίσω από αυτές τις σκοταδιστικές ρυθμίσεις.

Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο μου «Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος» (έκδ. EtraPublishing, 2011) και αναφέρεται στην αξία των βιταμινών, των μετάλλων και των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων (ιχθυελαίου) για την καρδιαγγειακή μας υγεία, αποτελώντας έτσι μια πρώτη απάντηση στο περιοδικό Σπίγκελ, ότι οι βιταμίνες τάχα δενωφελούν].

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλα ζωτικά θρεπτικά συστατικά, τα οποία προστατεύουν την καρδιά σας και σας προφυλάσσουναπό καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό;

Έχετε ακούσει ότι η βιταμίνη Β3 στη μορφή νιασίνης ή καλύτερα inositolhexanicotinate μειώνει την LDL, αυξάνει την HDL, μειώνει τα τριγλυκερίδια, αποτρέπει μια μη θανατηφόρο καρδιακή προσβολή και μακραίνει την επιβίωση μετά από μια καρδιακή προσβολή;

Γνωρίζετε τι είναι η Lp(a) (λιποπρωτεΐνη α) και ποιος ο ρόλος της γιατην πρόκληση καρδιαγγειακών νοσημάτων;

Γνωρίζετε ότι η Lp(a) είναι σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά από ό, τι η χοληστερίνη και ότι η Lp(a) δεν μειώνεται με φάρμακα, αλλά μόνο με τη λήψη βιταμίνης C και νιασίνης σε υψηλές δόσεις;

Έχετε ακούσει ποτέ για την ομοκυστεΐνη και για τον ρόλο της στην πρόκληση καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού;

Είναι φυσικό να μην την έχετε ακούσει, διότι η ομοκυστεΐνη δεν μειώνεται με φάρμακα, αλλά μόνο με τις βιταμίνες Β6, Β12 και φολικό οξύσε υψηλές δόσεις.

Γνωρίζεται τίποτα για την CRP (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη); Η CRP είναι ένας δείκτης φλεγμονής και προάγγελος καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών. Αν και μειώνεται με τις στατίνες (τα νεότερα φάρμακα μείωσης της χοληστερίνης), μειώνεται επίσης με ένα πιο φυσικό συστατικό, το ιχθυέλαιο. Γνωρίζετε ότι η βιταμίνη Ε σε υψηλές δόσεις προστατεύει την καρδιά σας;

Το μόνο που πιθανώς γνωρίζετε είναι ότι η υψηλή χοληστερίνη μπλοκάρει τις αρτηρίες σας και ότι, για να προστατευτείτε από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό, πρέπει να τρώτε μια δίαιτα με λίγα λίπη και χοληστερίνη και, αν αυτό δεν αρκεί, θα πρέπει να λαμβάνετε στατίνες.
Πολλές όμως επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η χοληστερίνη των τροφίμων δεν αυξάνει τη χοληστερίνη του αίματος και ότι η υψηλή χοληστερίνη του αίματος δεν προκαλεί αθηροσκλήρωση. Αυτό που επίσης σκοπίμως σας αποσιωπούν είναι ότι οι στατίνες έχουν τρομερές παρενέργειες.
Μπορούν να προκαλέσουν τερατογένεση, ραβδομυόλυση (που μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο σε ανθρώπους), μυοπάθεια, αμνησία, βίαιη συμπεριφορά, κατάθλιψη και αυτοκτονία, πολυνευροπάθεια, καρκίνο και καρδιακή ανεπάρκεια.

Είναι απίθανο κάποιος καρδιολόγος να σας συνταγογραφήσει βιταμίνη Β3(inositol hexanicotinate), ιχθυέλαιο, βιταμίνη C, και βιταμίνες Β6, Β12 και φολικό οξύ για την καρδιαγγειακή σας υγεία.
Το μόνο που θα σας συνταγογραφήσει είναι στατίνες. Αλλά γιατί, αφού αυτές οι βιταμίνες και το ιχθυέλαιο δεν έχουν παρενέργειες και μειώνουντον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό, δεν σας τις συνταγογραφεί;

Διότι η πλειοψηφία των καρδιολόγων ενημερώνεται συνέδρια, που χρηματοδοτούνται από τις εταιρείες παρασκευής στατινών. Ο καρδιολόγος έχει μάθει να χορηγεί μόνο στατίνες και δεν έχει ενημερωθεί για την αξία των βιταμινών και άλλων ζωτικών θρεπτικών συστατικών στην πρόληψητης καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού. Ας γνωρίσουμε λοιπόν αυτάτα ζωτικά θρεπτικά συστατικά, τα οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες δενθέλουν να γνωρίζετε.

ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ (ΩΜΕΓΑ 3)

Στα πλαίσια μιας μελέτης για το Συμβούλιο Ιατρικών Μελετών 2.000 άνδρες που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή ακολούθησαν μία από τρεις δίαιτες. Στο τέλος των τεσσάρων χρόνων εκείνοι των οποίων η δίαιτα περιλάμβανε ψάρια με λίπος ή κάψουλες με ιχθυέλαια είχαν λιγότερους θανάτους σε ποσοστό ένα τρίτο σε σχέση με εκείνους που ακολούθησαν τη δίαιτα με χαμηλά λιπαρά ή εκείνη με πολλές ίνες (1).

Άλλες μελέτες επιβεβαίωσαν ότι τα συμπληρώματα EPA (ιχθυέλαιο) μειώνουντα τριγλυκερίδια και την LDL, αραιώνουν το αίμα και αυξάνουν την HDL, ενώ προστατεύουν τα λίπη του αίματος από την οξείδωση (2, 3).

Ο Dr. Saynor από την Καρδιοθωρακική Μονάδα στο Βόρειο Νοσοκομείο του Σέφιλντ έδωσε σε εθελοντές 20 ml EPA για πέντε εβδομάδες και παρατήρησε επίσης πτώση των τριγλυκεριδίων και αύξηση της HDL. Συνέχισε τη μελέτη του παρακολουθώντας πάνω από 100 ασθενείς με καρδιακά προβλήματα για περισσότερο από ένα χρόνο. Τα συμπληρώματα EPA είχαν ως αποτέλεσμα όλα σχεδόν τα άτομα να φτάσουν σε κανονικά επίπεδα τριγλυκεριδίων και σεμεγάλη μείωση της ανάγκης για φαρμακευτική αντιμετώπιση της στηθάγχης(4).

Το EPA παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη μείωση της φλεγμονής στα τοιχώματα των αρτηριών και στον έλεγχο της αντίστασης στην ινσουλίνη. Το ιχθυέλαιο μειώνει τη C-reactive protein (CRP). Η C-reactive protein είναι ένας δείκτης φλεγμονής και προάγγελος καρδιακών προσβολών,εγκεφαλικών και αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που λαμβάνουν συμπληρώματα ωμέγα-3 παρουσιάζουν σημαντική μείωση στους θανάτους από καρδιαγγειακά. Αυτό οφείλεται στο ότι μειώνουν τις αρρυθμίες και προλαμβάνουν τους θρόμβους. (5). Γιατί λοιπόν οι γιατροί δεν συνταγογραφούν ιχθυέλαιο, αλλά μόνο στατίνες; Διότι το ιχθυέλαιο είναι μια φυσική ουσία που δεν πατεντάρεται σε αντίθεση με τις στατίνες που αποφέρουν εκατομμύρια κέρδη στις φαρμακευτικές εταιρείες.

ΜΑΓΝΗΣΙΟ

Όταν υπάρχει έλλειψη μαγνησίου συμβαίνουν σπασμοί στη στεφανιαία αρτηρία. Αυτή είναι μια πιθανή εξήγηση ενός αριθμού θυμάτων καρδιακής προσβολής, τα οποία στη νεκροψία δεν φαίνεται να έχουν ολική απόφραξη της αρτηρίας.

Είναι γνωστή η σχέση του χαμηλού επιπέδου μαγνησίου με τον υψηλό κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Τα θύματα καρδιακής προσβολής έχουν συνήθως 30% λιγότερο μαγνήσιο και περισσότερο ασβέστιο από το κανονικό. Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος είναι επίσης υψηλότερος στα μέρη του κόσμου που είτε η διατροφική πρόσληψη μαγνησίου είτε η περιεκτικότητα του νερού σε μαγνήσιο είναι χαμηλή. Ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων είναι χαμηλότερος σε περιοχές με σκληρό νερό, το οποίο περιέχει περισσότερο ασβέστιο και μαγνήσιο.

Ένας από τους βασικούς ρόλους του μαγνησίου, σε συνδυασμό με το ασβέστιο, είναι ο έλεγχος της σύσπασης και χαλάρωσης των μυών (6).

Το μαγνήσιο εξασφαλίζει την ακεραιότητα του αρτηριακού τοιχώματος ελέγχοντας την πίεση του αίματος. Κρατά τον ρυθμό της καρδιάς σταθερό, βοηθώντας κατά της αρρυθμίας και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add