Αρειος Πάγος: Το χαράτσι θα συνεχίσει να πληρώνεται μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2012

Αρειος Πάγος: Το χαράτσι θα συνεχίσει να πληρώνεται μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ

Δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών

 Δεκτή έκανε ο Αρειός Πάγος την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών για αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου της Αθήνας, η οποία έκρινε παράνομη την είσπραξη του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.  

Το ανώτατο δικαστήριο, μία ημέρα μετά τη συζήτηση της σχετικής αίτησης, έκρινε ότι αυτή πρέπει να γίνει δεκτή, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι το χαράτσι για τα ακίνητα θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.Η εν λόγω απόφαση έχει προσωρινή ισχύ, καθώς η κύρια προσφυγή του υπουργείου (αίτηση αναίρεσης) έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 22 Μαρτίου 2013.
Δήλωση Στουρνάρα

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε:

«Είναι προφανές ότι θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου. Το πρόβλημα, εξάλλου, αφορά το επόμενο εξάμηνο, διότι μετά, το ΕΕΤΗΔΕ θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα. Το Υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπόψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να μην διαταραχθεί το σύστημα είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ. Και για τους πολίτες, εξάλλου, είναι ευκολότερη η πληρωμή μέσω της ΔΕΗ και όχι μέσω των ΔΟΥ, γιατί υφίστανται μεγαλύτερη ταλαιπωρία».
ΠΗΓΗ:  http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: