Και η τρόικα επιμένει με την στρατιωτική θητεία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Δεκεμβρίου 18, 2012

Και η τρόικα επιμένει με την στρατιωτική θητεία

Σάλο έχει ξεσηκώσει το αίτημα της τρόικας να καταργηθεί η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, με το αιτιολογικό ότι έτσι θα κάνουμε εξοικονόμηση χρημάτων και θα μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες.
Στην έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας που έχουν συντάξει το ΔΝΤ, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τονίζεται πως η χώρα μας έχει σταθερά τις μεγαλύτερες δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις είκοσι επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί σχέδιο μείωσης των λειτουργικών δαπανών στον στρατό κατά 62% και των μισθών στις ένοπλες δυνάμεις κατά 41% μέχρι το 2016. Το ερώτημα βέβαια είναι, εάν εφαρμοστούν όλα αυτά, τι είδους στρατό θα έχουμε και πόσο αξιόμαχος θα είναι.
Την ίδια ώρα, αλλάζουν όλα στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές και πρώτα απ’ όλα ο τρόπος εισαγωγής σε αυτές. Στους σχεδιασμούς βρίσκεται η εξαίρεση των παραπάνω σχολών από τις πανελλήνιες εξετάσεις! Θα εισάγονται όσοι έχουν προτεραιότητα στη στρατιωτική καριέρα. Επίσης αναμένεται να αλλάξει ριζικά το καθεστώς διοίκησης των σχολών, με τους καθηγητές να μην έχουν πλέον τις «υπερεξουσίες» που τους είχε εκχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την περίοδο που ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας.

 ΠΗΓΗ: on.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add