Πώς "έχτισαν σώμα" οι Celebrities - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2012

Πώς "έχτισαν σώμα" οι Celebrities



Ο Brad Pitt στην Τροία και το Fight Club, ο Gerald Buttler στους 300, ο Jake Gilenhal στο Prince of Persia, ο πιτσιρικάς Taylor Lautner στο Twilight, ο Daniel Craig στο James Bond και ένα σωρό ακόμα αστέρες του σύγχρονου Holywood, άλλαξαν δραματικά την δομή του σώματός τους για να ανταποκριθούν σε απαιτητικούς ρόλους. Πώς τα κατάφεραν; 
Εντατικές προπονήσεις, προσεγμένη διατροφή και επαρκής ξεκούραση, αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας, όχι μόνο για τα αστέρια του Hollywood αλλά και για οποιονδήποτε ξεκινάει ένα πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης και καύσης λίπους. Μπορεί η ένταση των προπονήσεων και η αυστηρή τους διατροφή να θεωρηθούν υπερβολικές για κάποιον αρχάριο, αλλά σε κάθε περίπτωση, έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τις τεχνικές και τα «κόλπα» που τους βοήθησαν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο μυϊκής ανάπτυξης. Τεχνικές που "διέρρευσαν" στο διαδίκτυο από τους personal trainer των star. 

Προσοχή: Τα παρακάτω προγράμματα - express είναι αυξημένων σωματικών απαιτήσεων και απευθύνονται σε εξοικειωμένους με την γυμναστική ασκούμενους, χωρίς ιατρικά ή μυοσκελετικά προβλήματα. 

Μπορεί μερικούς μήνες μετά την πρεμιέρα της ταινίας, το σωσίβιο του Ιρλανδού ηθοποιού να επανήλθε - όπως... μαρτυρησαν διάφορες φωτογραφίες από παπαράτσι- αλλά όλοι συμφωνούν ότι το σώμα που κατάφερε να χτίσει για τα γυρίσματα της ταινίας «300» ήταν αυτό που ταιριάζει απόλυτα σε έναν Σπαρτιάτη πολεμιστή. Ποιο ήταν το μυστικό του; 

Η προπόνησή του βασίστηκε σε βασικές ασκήσεις για όλο το σώμα (pushups, στριψίματα, έλξεις), τις οποίες εκτελούσε χωρίς διάλειμμα σε κυκλική προπόνηση, κάνοντας μάλιστα παραπάνω από είκοσι επαναλήψεις σε κάθε άσκηση. Η κυκλική του προπόνηση περιλαμβάνει: 

* Έλξεις στο μονόζυγο με ανοιχτή λαβή μέχρι εξάντλησης 
* Άρσεις θανάτου (25 επαναλήψεις) 
* Pushups μέχρι εξάνλτησης 
* Σκοινάκι για ένα με δύο λεπτά, εναλλακτικά jumpin jacks
* Στριψίματα με μπάρα (25 επαναλήψεις) 
* Άλματα πάνω σε βάθρο μισού μέτρου (25 άλματα) 
* Έλξεις στο μονόζυγο μέχρι εξάντλησης 

Μετά το τέλος των ασκήσεων, κάνετε διάλειμμα 30-60 δευτερόλεπτα, μέχρι να πέσουν οι καρδιακοί σας παλμοί και το επαναλαμβάνετε 4 ή 5 φορές, κάνοντας τα ανάλογα διαλείμματα ανάμεσα στους κύκλους. Σε διάστημα ενός μήνα, πάντα σε συνδυασμό με προσεγμένη διατροφή, είναι σίγουρο ότι θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα πάνω σας. 

Έχουν περάσει ήδη δέκα χρόνια από την πρεμιέρα του Fight Club στις κινηματογραφικές αίθουσες και ακόμα γίνεται λόγος για την εκπληκτική μεταμόρφωση του Brad Pitt στον μυώδη και «στεγνό» Tayler Durden με μόλις 5-6% σωματικό λίπος. Σε γενικές γραμμές, η προπόνηση του Brad Pitt περιλάμβανε ασκήσεις για μια μυϊκή ομάδα κάθε μέρα, έτσι ώστε οι μυς να ξεκουράζονται επαρκώς. Στις προπονήσεις του εκτελούσε τρία σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε άσκηση με 60 δευτερόλεπτα διάλειμμα ανάμεσά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add