Καινούργιοι φίλοι: όχι και τόσο δύσκολο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Νοεμβρίου 18, 2012

Καινούργιοι φίλοι: όχι και τόσο δύσκολο



Η ζωή κάνει κύκλους λένε και πράγματι έτσι είναι. Για παράδειγμα πολλές φορές έχει τύχει σε κάποια φάση της ζωής μας να έχουμε πολλούς φίλους γύρω μας, ενώ σε κάποια άλλη να είμαστε μόνοι μας. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε γιατί έχουμε μετακομίσει σε καινούργια πόλη ή γιατί μπορεί οι φίλοι μας να αποφοίτησαν και να επέστρεψαν στο πατρικό τους. Ας δούμε κάποιους τρόπους λοιπόν για να έχουμε μια πλούσια κοινωνική ζωή…

Εθελοντισμός
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους συνανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας. Σε κάθε γειτονιά υπάρχουν εθελοντικές οργανώσεις που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Μη διστάσετε λοιπόν να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας με όποιον τρόπο μπορείτε. Θα είναι ένας καλός τρόπος όχι μόνο να αποκτήσετε καινούργιους φίλους αλλά και να ανταποδώσετε στην κοινωνία για αυτά που έχετε εσείς και μάλιστα να αισθανθείτε καλά για αυτό.

Internet
Πλέον το διαδίκτυο αποτελεί μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το facebook και το twitter έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας. Έτσι αισθανόμαστε ίσως λιγότερο μόνοι καθώς αυτός είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να επικοινωνούμε με τους φίλους μας ή να κάνουμε καινούργιους.

Υιοθετήστε ένα κατοικίδιο
Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου λέει ο λαός. Εμείς δεν έχουμε καμία αμφιβολία για αυτό. Ένα ζώο (ακόμη και αν δεν είναι σκύλος) μας ακούει προσεκτικά χωρίς να μας διακόπτει και μας συντροφεύει στις μοναχικές μας βόλτες. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί αυτό να είναι η αιτία να κάνουμε καινούργιους φίλους. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη θέα ενός χαριτωμένου τετράποδου εξάλλου;;;

«Κλέψτε» του φίλους των φίλων σας
Εάν βγαίνετε με τους φίλους σας και αυτοί φέρνουν και άλλους δικούς τους, «κλέψτε» τους. Σε περίπτωση που ταιριάζετε μαζί τους κανονίστε να βγείτε ζητώντας φυσικά πρώτα και την έγκριση των φίλων που σας έφεραν σε επαφή.

Ξεκινήστε ένα hobby
Πάρτε μέρος σε κάποια δραστηριότητα που πραγματικά σας αρέσει. Μπορεί να είναι κάποιο μάθημα χορού ή συμμετοχή στη θεατρική ομάδα του δήμου σας. Σίγουρα θα βρείτε κάποιο άτομο να κάνετε παρέα μιας και μοιράζεστε την αγάπη για το συγκεκριμένο hobby.

Χαμογελάστε
Ένα χαμόγελο ανοίγει πόρτες γιατί μας κάνει πιο οικείους και πιο συμπαθητικούς στους γύρω μας. Και μην ξεχνάτε ότι όλοι θέλουν να έχουν χαμογελαστούς ανθρώπους γύρω τους για να τους γεμίζουν αισιοδοξία και να τους φτιάχνουν τη μέρα.

Μιλήστε σε αγνώστους
Όταν βρίσκεστε μόνοι σας σε κάποιο μέσο μεταφοράς ή περιμένετε στην ουρά σε κάποια δημόσια υπηρεσία μη φοβηθείτε να μιλήσετε στους διπλανούς σας. Μπορεί να είναι οι επόμενοι «κολλητοί» σας.

Βγείτε έξω
Η ζωή βρίσκεται έξω… Βγείτε λοιπόν σε ένα μέρος που σας αρέσει και όπως αναφέραμε παραπάνω μιλήστε στους γύρω σας. Μπορείτε μάλιστα να μεταφέρετε ό, τι κάνετε στο σπίτι σας σε κάποιον εξωτερικό χώρο, π.χ. πάρτε το φορητό σας και πηγαίνετε σε κάποια καφετέρια αντί να σερφάρετε στο σπίτι.

Γίνετε θαμώνας σ ένα μαγαζί
Όσο περισσότερο συχνάζετε σ’ ένα μέρος τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να γνωρίστε κόσμο στο μέρος αυτό. Επιλέξτε μια καφετέρια ή ένα μπαρ που σας αρέσει και πηγαίνετε εκεί αντί να αλλάζετε μαγαζί κάθε εβδομάδα.

Μεταφέρετε ένα βιβλίο μαζί σας
Ένα βιβλίο μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για την έναρξη μιας συζήτησης. Δοκιμάστε το έστω μια φορά και θα εκπλαγείτε με το πόσοι από τους γύρω σας θα σας ρωτήσουν για το βιβλίο και θα θελήσουν να συζητήσουν μαζί σας γι αυτό.

Μην απογοητεύεστε
Μπορεί κάποιες προσπάθειές σας να κάνετε φίλους να μην ήταν επιτυχημένες. Μην αφήσετε την απόρριψη και την αδιαφορία κάποιων ανθρώπων να σας επηρεάσει. Εξάλλου, μπορεί να είναι απορροφημένοι από τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Συνεχίστε τις προσπάθειές σας και στο τέλος θα ανταμειφτείτε.

Να έχετε υπομονή
Άλλες φορές τυχαίνει και κάνουμε φίλους πιο γρήγορα και άλλες δεν είναι τόσο εύκολο. Μην απογοητεύεστε. Χρειάζεται χρόνος για να γνωρίσετε τα άτομα που θα γίνουν φίλοι σας και να δέσετε μαζί τους. Μη θεωρήσετε μάταιο χρόνο να γνωρίσετε πολλά άτομα και να κανονίζετε μαζί τους διάφορες δραστηριότητες. Να είστε σίγουροι πως μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βρείτε ανθρώπους με τους οποίους θα ταιριάζετε.

Αφήστε τη φιλία σας να αναπτυχθεί
Όσο γνωρίζετε κόσμο, με κάποια άτομα θα δένεστε πιο γρήγορα απ’ ότι με κάποια άλλα. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Να μην ξεχνάτε να είστε χαμογελαστοί και να έχετε θετική στάση απέναντι στις καινούργιες γνωριμίες. Τότε θα δείτε και τη δική σας κοινωνική ζωή να παίρνει τα πάνω της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add