Ο ΔΡΟΜΕΑΣ -ΑΓΑΛΜΑ (Κ. ΒΑΡΩΤΣΟΥ) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 16, 2012

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ -ΑΓΑΛΜΑ (Κ. ΒΑΡΩΤΣΟΥ)

Η περιπέτεια του "Δρομέα". Το εντυπωσιακό γλυπτό του Βαρώτσου ...
"Ο Δρομέας" (Αθήνα)
Άγαλμα κατασκευασμένο από γυαλί, έργο του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου.
Το άγαλμα αρχικά τοποθετήθηκε στην πλατεία Ομονοίας, όπου έμεινε μέχρι την έναρξη των εργασιών για το σταθμό του μετρό, οπότε και μεταφέρθηκε στη θέση που βρίσκεται μέχρι και σήμερα, στην πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής, μπροστά στο ξενοδοχείο Hilton.

        H κατασκευή του αγάλματος έγινε μετά από πρόσκληση του τότε αντιδημάρχου Αθηνών και διάσημου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου -επι δημαρχίας του Μιλτιάδη Έβερτ.              
      Πιστεύετε πώς ο καλλιτέχνης ήθελε να αναπαραστήσει την ταχύτητα της καθημερινότητας και ιδιαίτερα της πλατείας Ομονοίας.Το άγαλμα δέχεται έντονες κριτικές απο κριτικούς και απο το κοινό.Σήμερα το άγαλμα βρίσκεται στην περιοχή του Χίλτον.Σε συνέντευξή του ο ίδιος έχει δηλώσει πώς δεν πήρε ούτε μια δραχμή για τα δημόσια έργα του στην Ελλάδα και εκτός αυτής και είπε πώς τον δρομέα τον έχει κάνει δώρο. 

http://youtu.be/pd_jc77UDp8  Εδώ ενα βίτεο για την κατασκευή αυτού του γλυπτού.
 
ΠΗΓΗ: http://wikimapia.org
                  http://www.erepublik.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Sas euxaristw poli. Tipota den iksera gia auto t glypto k mou ekane entyposi pou kanis den dini simasia. Einai axioprepestato!! Mporo na to koinopoiisw sto twitter mou?

Nasia Thess είπε...

Μα και βέβαια μπορείτε. Πρέπει να μαθαίνουμε τις ομορφιές της Ελλάδας μας, γιατί πραγματικά είναι ένα καταπληκτικό έργο.

Negathan είπε...

ગ્રીસમાં સુંદર સ્મારકો અને પૂતળા છે
હું ખૂબ ખૂબ પ્રેમ. અમે ઓલિમ્પિક્સમાં 2004 માં યુનિવર્સિટી પર આવ્યા હતા. હવામાન ઘરે જવા હતી!

add