Αυτή ήταν και η Τελετή Έναρξη των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων. Σχόλια - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Ιουλίου 28, 2012

Αυτή ήταν και η Τελετή Έναρξη των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων. Σχόλια

Αυτή ήταν και η Τελετή Έναρξη των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων. Τα σχόλια από την χθεσινή βραδιά πολλά και ποικίλα. Η Μεγάλη Βρετανία παρουσίασε όλη την ιστορία της - που δεν είναι και τόσο μεγάλη - μέσα σε 3 ώρες, που διήρκησε το τελετουργικό.

Οι Άγγλοι επιστράτευσαν τη βαριά βιομηχανία της showbiz για να εντυπωσιάσουν τους δισεκατομμύρια θεατές απ’ όλον τον κόσμο που παρακολούθησαν την επίσημη τελετή έναρξης των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Με εντυπωσιακά οπτικά εφέ τελευταίας τεχνολογίας και τους Ντάνι Μπόιλ, Ρόουαν Άτκινσον, Ντέιβιντ Μπέκαμ, «Τζέιμς Μπόντ»… Nτάνιελ Κρεγκ, Χάρι Πότερ και Κένεθ Μπράνα, οι διοργανωτές προσέφεραν σε ολόκληρο τον πλανήτη μια γεύση από τη Γηραιά Αλβιόνα.

Το όμορφο χωριουδάκι στο κέντρο του σταδίου, μετατράπηκε σε μια στιγμή σε βιομηχανική περιοχή και από εκεί φτάσαμε στη σύγχρονη εποχή και τα social media.

Η παρέλαση των 10.500 αθλητών και των 204 χωρών ξεκίνησε με την Ελλάδα και τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη και ολοκληρώθηκε με την Μεγάλη Βρετανία.

Το πλέον εντυπωσιακό μέρος της τελετής ήταν στο τέλος. Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε με ταχύπλοο και από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ πέρασε στα χέρια του Σερ Στίβεν Ρεντγκρέιβ και από εκεί σε 7 νέους αθλητές οι οποίοι αντάμωσαν 7 Ολυμπιανίκες του 1948.

Οι νεαροί αθλητές άναψαν 204 συνολικά μικρές δάδες οι οποίες με εκπληκτικό τρόπο ενώθηκαν και δημιούργησαν το βωμό στο κέντρο του Ολυμπιακού σταδίου.


Από το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη δεν απουσίαζε η βασίλισσα Ελισάβετ, την οποία συνόδευε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ο… ιπτάμενος Τζέιμς Μποντ, πρόσωπα που σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως από τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το στάδιο παλλόταν υπό τους ήχους της Βρετανίδας τραγουδίστριας Αντέλ, καθώς και των Έρικ Κλάπτον και Ντέιβιντ Μπάουι. Οι διοργανωτές υπενθύμισαν σε όλους, με τον πιο απλό τρόπο, την τεράστια μουσική κληρονομιά που προέρχεται από τη γενέτειρα των πιο ιστορικών ροκ συγκροτημάτων.

Το Λονδίνο λοιπόν, φόρεσε τα γιορτινά του και για 16 μέρες θα αποτελέσει το επίκεντρο του πλανήτη, φιλοξενώντας 10.500 αθλητές από 204 χώρες και εκατομμύρια τουρίστες, που επισκέφτηκαν τη βρετανική πρωτεύουσα για να ζήσουν από κοντά τη μαγεία των Αγώνων.

Πρώτη -όπως πάντα- εισήλθε στο στάδιο, λίγο μετά τις 00:30, η ελληνική ολυμπιακή αποστολή με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη να ηγείται αυτής ήταν ως σημαιοφόρος, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους θεατές.

Εν συνεχεία παρήλασαν και οι υπόλοιπες χώρες που θα συμμετάσχουν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μονοπωλούν το ενδιαφέρον ανθρώπων όλων των ηλικιών...
H Βρετανίδα φίλαθλος περιμένει εναγωνίως την τελετή έναρξης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add