Eurovision 2012: Παρασκήνιο από την πρόκριση Ελευθερίου - Αδάμου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

Eurovision 2012: Παρασκήνιο από την πρόκριση Ελευθερίου - Αδάμου


Καρδιοχτύπια και δάκρυα χαράς για τις δύο κούκλες που κατέπληξαν το Μπακού. Φρέσκιες, δυναμικές, γεμάτες ζωντάνια και λάμψη, η Ελευθερία Ελευθερίου και η Ηβη Αδάμου έκαναν το κοινό να χορεύει στον ρυθμό τους.
Το «Crystal Hall», όπου διεξάγεται η φετινή Eurovision, υποκλίθηκε στην ομορφιά των δύο κοριτσιών και οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι τούς έδωσαν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό.

Μετά την εμφάνισή τους οι δύο τραγουδίστριες περίμεναν καρτερικά μαζί με τις αποστολές τους μέχρι να ακούσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Οσο περνούσε η ώρα και κανένα από τα κορίτσια δεν άκουγε το όνομά του η αγωνία κορυφωνόταν, ενώ η αδρεναλίνη είχε ανέβει στα ύψη.
Δίπλα στην Ελευθερία Ελευθερίου βρισκόταν διαρκώς ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο οποίος την εμψύχωνε διαρκώς, ενώ η εκείνη περίμενε στριφογυρίζοντας το δαχτυλίδι που φορούσε για γούρι. Ολοι πάγωναν στη σκέψη ότι ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος θα προκρίνονταν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου...

Σύντομα την αγωνία διαδέχτηκε ο ενθουσιασμός. Πρώτα ακούστηκε το όνομα της Ηβης Αδάμου, η οποία κατάφερε να βάλει την Κύπρο στον τελικό ύστερα από πολλά χρόνια και δικαίως πανηγύριζε σαν μικρό παιδί αγκαλιάζοντας όλους όσοι ήταν δίπλα της. Ακολούθησε η ανακοίνωση για την Ελευθερία Ελευθερίου, η οποία στο άκουσμά της πέταξε στα ουράνια από τη χαρά της έχοντας διαρκώς πάνω της την ελληνική σημαία.
Τόσο η Ελευθερία όσο και η Ηβη δήλωσαν ευτυχισμένες και περήφανες που κατάφεραν να περάσουν και οι δύο στον τελικό και θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν -γιατί όχι;- ακόμη και την κορυφή. Μάλιστα η Ηβη Αδάμου ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό ότι δύο Κύπριες τραγουδίστριες εκπροσωπούν την Ελλάδα και την Κύπρο τονίζοντας πως όταν χρειάζεται, οι δύο χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταφέρουν το καλύτερρο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Ηβη Αδάμου λίγες ώρες μετά την εκπληκτική εμφάνισή της δήλωσε στην «Espresso»: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη που ύστερα από τόσα χρόνια καταφέραμε να περάσουμε στον τελικό. Εχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά όλοι για το αποτέλεσμα του ημιτελικού. Τώρα θα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για τον τελικό και ελπίζουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας για την υποστήριξη και τη θετική ενέργεια που μας στέλνετε».
Με τα ίδια συναισθήματα, η Ελευθερία Ελευθερίου δεν σταματάει να υπογράφει αυτόγραφα μετά τον ημιτελικό και να φωτογραφίζεται με τους θαυμαστές της, που στριμώχνονται για να ποζάρουν δίπλα της. Η Ελευθερία θεωρείται αναμφισβήτητα από τις πιο sexy παρουσίες στη Eurovision, ενώ απέδειξε πως εκτός από κορμί διαθέτει και φωνή. Η Ελλάδα θεωρείται ότι είναι από τις ευνοούμενες χώρες, αφού θα διαγωνιστεί στη 16η θέση του τελικού, κάτι που σημαίνει πως οι τηλεθεατές που θα παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό θα τη θυμούνται περισσότερο για να μας ψηφίσουν! Εξάλλου στην ίδια θέση είχε διαγωνιστεί το 2007 και η Αννα Βίσση, η οποία τερμάτισε στην καθόλου κακή ένατη θέση! Οσο για την Κύπρο, θα διαγωνιστεί στην 8η θέση, με την Ηβη Αδάμου να είναι απόλυτα ικανοποιημένη από τον αριθμό που τράβηξε από την κληρωτίδα!

Σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, οι πιθανότητες για την Ηβη Αδάμου να κατακτήσει ακόμη και την πέμπτη θέση είναι περισσότερες από ό,τι για την Ελευθερία Ελευθερίου, την οποία κατατάσσουν ψηλά μέσα στη δεκαπεντάδα. Μάλιστα το Διεθνές fun club της Eurovision ΟGAE network ψήφισε και δίνει την πρώτη θέση στη Σουηδία, που θεωρείται το απόλυτο φαβορί φέτος, στην Κύπρο την έβδομη και στην Ελλάδα τη δέκατη πέμπτη θέση.

Οι «μπαμπούσκες» έκαναν τον γύρο του κόσμου
Μπορεί οι δικές μας Ελευθερία Ελευθερίου και Ηβη Αδάμου να απασχόλησαν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης με την ομορφιά τους, ωστόσο τη συμπάθεια και την αγάπη του κοινού έκλεψαν οι έξι σούπερ γιαγιάδες από τη Ρωσία, οι οποίες εμφανίστηκαν με παραδοσιακές στολές και προέτρεπαν τον κόσμο να χορέψει μαζί τους. Πρόκειται ίσως για την εκκεντρικότερη παρουσία στον φετινό διαγωνισμό, αφού οι έξι γηραιές τραγουδίστριες δεν είχαν κανένα πρόβλημα να χαμογελούν αφήνοντας να φανούν τα χρυσά δόντια και τα κενά στην οδοντοστοιχία τους. Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι «μπαμπούσκες» έλαβαν τις περισσότερες ψήφους από τις υπόλοιπες χώρες του ημιτελικού και λένε ότι θα παλέψουν πολύ σκληρά με τη Σουηδέζα τραγουδίστρια για την πρώτη θέση στο φετινό φεστιβάλ.

Η σύλληψη και η πρόταση γάμου
Eurovision χωρίς απρόβλεπτα δεν γίνεται. Ετσι και φέτος τα ευτράπελα έδωσαν το δικό τους χρώμα στη διοργάνωση… Λίγες ώρες πριν από τον ημιτελικό οι Αρχές του Μπακού συνέλαβαν τον Κωνσταντίνο Ρήγο, ο οποίος βολτάριζε αμέριμνος φωτογραφίζοντας τις ομορφιές της πόλης. Το μόνο που δεν μπορούσε να φανταστεί ήταν πως φωτογράφιζε δημόσιο κτίριο που δεν επιτρεπόταν να φωτογραφηθεί και γι’ αυτό βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα! Ευτυχώς, με την επέμβαση της ελληνικής αποστολής και της EBU ο Κωνσταντίνος Ρήγος αφέθηκε ελεύθερος εγκαίρως!
Η πρόταση γάμου που δέχτηκε η Ηβη Αδάμου από θαυμαστή της ήταν ακόμη ένα από τα αστεία περιστατικά του ημιτελικού. Η όμορφη τραγουδίστρια έμεινε άναυδη, όταν ένας νεαρός κύριος, κάτοικος Μπακού, την πλησίασε με λουλούδια και της ζήτησε να τον παντρευτεί. Φυσικά η Ηβη απέρριψε ευγενικά τη πρόταση γάμου εξηγώντας του πως είναι ακόμη πολύ μικρή για ένα τόσο μεγάλο βήμα.

40άρια στην AGB
Φανατικά «ψήφισαν» οι τηλεθεατές τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision ανεβάζοντας τη ΝΕΤ στην κορυφή της κατάταξης. Συγκεκριμένα, η μετάδοση του ημιτελικού σημείωσε 35,8 στο γενικό σύνολο και 39,4 στο δυναμικό κοινό. Ιδιαίτερα υψηλά ήταν τα ποσοστά τηλεθέασης στις γυναίκες ηλικίας 15 έως 24 ετών, που σημείωσαν μέσο όρο 55,8.

Διπλωματικό επεισόδιο Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Διπλωματικό επεισόδιο με αφορμή τη Eurovision ξέσπασε ανάμεσα σε Ιράν και Αζερμπαϊτζάν, με την Τεχεράνη να αποσύρει τον πρεσβευτή της από το Μπακού, όταν θρησκευτικοί λειτουργοί κατέκριναν την απόφαση του Μπακού να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό.

Η κόντρα μεταξύ των δύο χωρών, που κρατεί καλά εδώ και μήνες με αλληλοκατηγορίες ότι εμπλέκονται η μία στις εσωτερικές υποθέσεις της άλλης, πυροδοτήθηκε περεταίρω από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ανώτατος Ιρανός θρησκευτικός ηγέτης Αγιατολάχ Σομπχανί, καλώντας τους μουσουλμάνους του Μπακού να διαμαρτυρηθούν για την «αντιισλαμική συμπεριφορά» της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν.

«Ακούσαμε ότι η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν φιλοξενεί τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και ότι κατά τη διάρκειά του θα διοργανωθεί και gay parade» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, πυροδοτώντας αντιιρανικές εκδηλώσεις στο Μπακού, με διαδηλωτές να κρατούν πανό με το σύνθημα «Το Αζερμπαϊτζάν δεν χρειάζεται ομοφυλόφιλους θρησκευτικούς λειτουργούς».
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add