Αυτό το καλοκαίρι μην αφήσετε την οικονομική κρίση να επηρεάσει τις διακοπές σας! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2012

Αυτό το καλοκαίρι μην αφήσετε την οικονομική κρίση να επηρεάσει τις διακοπές σας!

Στις δύσκολες εποχές ο λαός αυτής της χώρας έλεγε ότι «η φτώχεια θέλει καλοπέραση». Δικαίως, διότι οι καλές διακοπές επιτρέπουν να επιστρέψετε δριμύτεροι στις δουλειές σας και να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις έχοντας ως εφόδια την ψυχική ηρεμία, την γαλήνη και την καλοπέραση που αποκομίσατε.  Για αυτό τον λόγο, φέτος επιδιώξτε να κάνετε διακοπές που δεν κοστίζουν, αλλά είναι «πλούσιες» σε εμπειρίες και ξεγνοιασιά και κυρίως γεμίζουν τις μπαταρίες.

Προσπαθήστε να μην επηρεαστείτε από την οικονομική ύφεση σε βαθμό που να επιδράσει αρνητικά στην ποιότητα των διακοπών σας. Αποφύγετε τους προορισμούς που φαίνονται πιο ελκυστικοί για το πορτοφόλι, αλλά στο σύνολο τους ίσως προσφέρουν χαμηλότερες υπηρεσίες, λιγότερη ικανοποίηση και ελάχιστη ευχαρίστηση. Η επιλογή του σωστού προορισμού και η οργάνωση αποτελούν τα κυριότερα συστατικά για καλές διακοπές.
Στην Ελλάδα, υπάρχουν πάντα ευκαιρίες για να απολαύσει κανείς τις καλύτερες επιλογές σε προσιτές τιμές. Όμως, εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τον τρόπο που οργανώνει κανείς τις διακοπές του. Χρυσός κανόνας αποτελεί η καταγραφή των αναγκών του και η εκ των προτέρων ενδελεχής έρευνα για τον προορισμό.

ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Πόσα χρήματα διαθέτει κανείς και πόσα χρήματα θέλει να ξοδέψει,
ποια είναι τα διαθέσιμα καταλύματα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή –και όχι απαραίτητα στον ίδιο τον προορισμό- και τι έχει μεγαλύτερη σημασία στις διακοπές για αυτόν; Αν το φαγητό δεν έχει μεγάλη σημασία, μπορεί να ετοιμάζει το φαγητό στο κατάλυμα που διαμένει και να μην τρώει έξω. Τα χρήματα που περισσεύουν να διατεθούν σε άλλη ανάγκη.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ
Φέτος είναι ευκαιρία να γνωρίσετε λιγότερο γνωστούς προορισμούς, που προσφέρουν πιο ελκυστικές τιμές για διαμονή και σίτιση από ότι οι περιοχές που πολυδιαφημίζονται σε τουριστικούς οδηγούς, σε τουριστικές εκθέσεις, την τηλεόραση και τα περιοδικά.
Διακοπές στη Σέριφο
Ηπειρωτικές περιοχές και νησιά που δεν έχουν γίνει γνωστά στον πολύ κόσμο, αποτελούν τους καλά κρυμμένους θησαυρούς της Ελλάδας, αρκεί να τους ανακαλύψετε. Με περισσότερα από 2000 νησιά, δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε το διαμάντι σας στο Αιγαίο, το Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, την Μακεδονία, τη Θράκη ή την Στερεά Ελλάδα.
Νησιά όπως τα Κουφονήσια, η Ηρακλειά, η Δονούσα αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για όμορφες και οικονομικές διακοπές. Επίσης μεγαλύτερα νησιά όπως η Λήμνος, η Θάσος, η Ικαρία ταιριάζουν σε όλους όσοι είναι λάτρεις της αυθεντικής ελληνικής ζωής και των ελληνικών παραδόσεων. Διαθέτουν δε, πληθώρα δραστηριοτήτων για να γεμίσουν οι καλοκαιρινές σας διακοπές με ευχάριστες εμπειρίες και τις καλύτερες εντυπώσεις.
Διακοπές στο Δερβένι Αιγιαλείας
Αν θέλετε να περιορίσετε ακόμη περισσότερο τα έξοδα σας σε εισιτήρια πλοίων που κοστίζουν, μπορείτε να επιλέξετε την ηπειρωτική Ελλάδα, η οποία διαθέτει παραθαλάσσιες περιοχές εφάμιλλης ομορφιάς με τα νησιά, με όμορφες παραλίες, μουσεία και ενδιαφέροντα σημεία για να ανακαλύψετε. 
Εξαιρετικός προορισμός αποτελεί η περιοχή Αιγιαλεία της Αχαΐας, που διαθέτει αρκετές παραλίες, αρχαία μνημεία, μουσεία και την ευκαιρία να απολαύσετε τόσο την θάλασσα όσο και το βουνό, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στα Καλάβρυτα. Από το Διακοφτό μπορείτε να πάρετε το τρενάκι του οδοντωτού σιδηρόδρομου για τα Καλάβρυτα και να απολαύσετε μια εξαιρετική βόλτα μέσα στη φύση περνώντας από το φαράγγι του Βουραϊκού με τον ποταμό. Να επισκεφθείτε την ιερά μονή της Αγίας Λαύρας, το σπήλαιο των λιμνών και στη συνέχεια να κατηφορίσετε για μπάνιο στις παραλίες του Αιγίου, του Λογγού, του Δερβενίου ή του Διακοφτού.
Μπάνιο στην εξαιρετική παραλία του Διακοφτού
Άλλος εξαιρετικός προορισμός αποτελεί η Λίμνη Ευβοίας που θα έχετε την εντύπωση ότι βρίσκεστε σε κοσμοπολίτικο νησί. Γεμάτη με καλντερίμια και όμορφα παραδοσιακά σπίτια, παραδοσιακές ταβέρνες και μαγαζιά σε όλο το μήκος της παραλίας μπερδεύουν το μυαλό σας με εικόνες τις Μυκόνου ή της Ύδρας. 


Τι Λίμνη Ευβοίας, τι Υδρα;

Ωστόσο λίγο παραέξω από τον οικισμό θα βρεθείτε σε μια καταπράσινη περιοχή, πλούσια σε βλάστηση που θα ήταν κρίμα να μην εξερευνήσετε. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τους καταρράκτες της Δρυμώνας, το απολιθωμένο δάσος της Κερασιάς, ένα από τα πλουσιότερα απολιθωμένα δάση της Ευρώπης με κορμούς δέντρων ηλικίας έως 25 εκατομμυρίων χρόνων και την εκκλησία του Αι-Γιάννη του Ρώσου που συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες για να προσκυνήσουν το θαυματουργό σκήνωμα του Αγίου. 

Αν θέλετε οπωσδήποτε να επισκεφθείτε έναν από τους δημοφιλέστερους και συνήθως ακριβότερους προορισμούς, μπορείτε να το κάνετε αρκεί να πάτε σε περίοδο μη αιχμής. Για παράδειγμα τα δημοφιλέστερα θέρετρα όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κρήτη είναι κατά πολύ φθηνότερα τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, μήνες που αποτελούν την μεσαία σεζόν σε επισκεψιμότητα. Ωστόσο, είναι οι καλύτεροι μήνες όχι μόνο για την τιμή που θα κλείσετε τη διαμονή σας, αλλά κυρίως γιατί ο καιρός είναι ήπιος και σύμμαχος για κάθε δραστηριότητα. Επιπλέον, αυτούς τους μήνες στους προορισμούς θα υπάρχει λιγότερος κόσμος, άρα καλύτερες συνθήκες για διακοπές. 

Ακολη Αιγιαλείας: για γαλήνιες διακοπές...
Κυρίως όμως, θα επωφεληθείτε από το μεγαλύτερο ενδιαφέρον που θα δείξουν οι καταστηματάρχες, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και του ξενοδοχείου, οι οποίοι θα έχουν τον χρόνο και την άνεση να ασχοληθούν περισσότερο μαζί σας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: