ΚΥΠΡΟΣ: Στον «αέρα» η συμμετοχή της στην Eurovision - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Απριλίου 05, 2012

ΚΥΠΡΟΣ: Στον «αέρα» η συμμετοχή της στην Eurovision

Με λιγότερες από 50 ημέρες να απομένουν μέχρι τη διεξαγωγή του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, η απόλυτη ανατροπή προκύπτει ξαφνικά στην συμμετοχή της Κύπρου, η οποία τίθεται πλέον υπό ευθεία αμφισβήτηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδίδουν τοπικά τηλεοπτικά δίκτύα και μέσα ενημέρωσης, η αιτία για την όλη αναστάτωση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στους κόλπους του ΡΙΚ έχει να κάνει με βαθύτερα πολιτικά αίτια, τινάζοντας στον αέρα την προετοιμασία της δημόσιας τηλεόρασης εν όψει της συμμετοχής της στον διαγωνισμό. Πιο συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός που επρόκειτο να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο της χώρας για τα κονδύλια λειτουργίας του σταθμού έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, καθώς το ύψος των χρημάτων που θα δαπανούνταν για τον σκοπό αυτό δεν έτυχε της έγκρισης των Βουλευτών, στην αντίστοιχη ψηφοφορία που διεξήχθη πρόσφατα. Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι στον κρατικό τηλεοπτικό φορέα δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους για τους προηγούμενους μήνες, γεγονός που έχει οδηγήσει σε συνεχείς απεργίες και στάσεις εργασίας. Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις έχουν επηρεάσει, όπως είναι φυσικό, και την αποστολή της χώρας στην Eurovision 2012, καθώς τα μέλη της υφίστανται τις συνέπειες της εν λόγω ασταθούς κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το κρατικό κανάλι.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από πολλούς ως οριακή, με τον κίνδυνο αποχής της χώρας από τον επερχόμενο διαγωνισμό να είναι πλέον ορατός. Τις πληροφορίες αυτές έρχεται να επιβεβαιώσειπανηγυρικά η ίδια η αρχηγός της Κυπριακής αποστολής στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού,Εύη Παπαμιχαήλ, η οποία σε σημερινή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebookαναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Το ΡΙΚ ειναι το δευτερο μου σπιτι για πανω απο 30 χρονια. Κουραστηκα να νιωθω ομηρος πολιτικων και αλλων παιχνιδιων και συμφεροντων! Ζηταμε να μας δωσουν τα εργαλεια να κανουμε τη δουλεια μας!Ποσο παραλογο ειναι αυτο; Δεχομαστε οποιοδηποτε ελεγχο απο οποιονδηποτε! Αν δεν εγκριθουν τα σχετικα κονδυλια φοβαμαι πως μεταξυ αλλων θα ακυρωσουμε τη συμμετοχη μας στη EUROVISION…».

Όπως γίνεται κατανοητό, η κατάσταση είναι πλέον κάτι παραπάνω από ρευστή, ενώ από πολλούς γίνεται λόγος για πλήρη απώλεια ελέγχου, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε ολική καταστροφή του συγκεκριμένου project. Προς το παρόν, τόσο το ίδιο το ΡΙΚ, όσο και η φετινή εκπρόσωπος της χώρας, Ήβη Αδάμου, δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε επίσημη τοποθέτηση. Εν αναμονή των εξελίξεων, θα σας ενημερώνουμε για οτιδήποτε νεότερο προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add