Κέρκυρα – Επτάνησα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Απριλίου 06, 2012

Κέρκυρα – Επτάνησα

Η Κέρκυρα στα Επτάνησα ένα πανέμορφο νησί στην αγκαλιά του Ιονίου. Δείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων στην Κέρκυρα . Η Κέρκυρα είναι σίγουρα από τα πιο όμορφα νησιά στην Ελλάδα μας με μεγάλη ιστορία, πανέμορφες παραλίες, ορεινά χωριά, και καταπληκτική φιλοξενία από τους ντόπιους.

Την Κέρκυρα την αποκαλούν αρχόντισσα του Ιονίου είναι στο βόρειο άκρο του Ιονίου, και μετά την Κεφαλλονιά
είναι το δεύτερο μεγάλο νησί του Ιονίου, το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Κέρκυρας είναι η καταπράσινη ύπαιθρος της, είναι εύφορο νησί και υπάρχουν πολλά ελαιόδενδρα, αμπέλια, κηπευτικά και εσπεριδοειδή.

Όμως η Κέρκυρα δεν είναι μόνο ένα κατάφυτο και καταπράσινο νησί ακόμα και τον χειμώνα, αυτό που την κάνει μοναδική είναι οι δαντελωτές παραλίες της, οι πανέμορφες γαλοζοπράσινες θάλασσες της σε συνδυασμό με το κατάφυτο τοπίο κάνουν την Κέρκυρα μοναδικό τόπο διακοπών.

Το νησί έχει μια λάμψη αρχοντική που δύσκολα θα συναντήσετε αλλου, τα παλιά βενετσιάνικα κτίρια, το παλιό και νέο φρούριο, το παλάτι, των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, οι επιβλητικές εκκλησίες, η πλατεία Σπιανάδα, το Ποντικονήσι, το Αχίλλειο, το Μον Ρεπό, κάνουν την Κέρκυρα να φέρει δίκαια τον τίτλο της αρχόντισσας του Ιονίου.

Η Κέρκυρα έχει πολύ μεγάλη τουριστική υποδομή με καταλύματα από ενοικιαζόμενα δωμάτια, μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία πάνω στο κύμα με τα δέντρα να απλώνουν την σκιά τους μέχρι την ακρογιαλιά, οι κάτοικοι φιλόξενοι πολύ κατάφεραν και έκαναν το νησί παγκόσμιο θέρετρο τουρισμού

Η Κέρκυρα είναι το νησί της καντάδας και στους Κερκυραίους όπως και οι περισσότεροι Επτανήσιοι να έχουν μεγάλη αγάπη για την μουσική, αυτό σαν επακόλουθο έχει να κρατάει τα ηνία στο θέμα χορός τραγούδι και διασκέδαση.

Τοπικά προϊόντα στη Κέρκυρα είναι, το λάδι και τα παράγωγα του, το νησί είναι κατάφυτο από ελαιώνες, πορτοκάλια, λεμόνια και γενικά εσπεριδοειδή, ψαρια και θαλασσινά μαγειρεμένο με το δικό τους τρόπο, από τα οποια ξεχωρίζει το μπουρδέτο, αξιόλογα κρασιά και ποτά, ακόμα γαλοκτομικά και τυριά που ξεχωρίζουν,τα πασίγνωστα Κερκυραίικα γλυκά όπως μάντολες, παστέλι, μαντολάτο και τέλος το ποτό που φτιάχνεται μονο στην Κέρκυρα τη τσιτσιμπύρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: