ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Απριλίου 01, 2012

ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑ

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ, ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΝΥΔΑΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΤΙΒΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΔΡΟΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΥΝ


Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι λίγοι μπορούν να αντισταθούν στη γοητεία του ήλιου κι αυτό γιατί αποτελεί μια φωτεινή πηγή ενέργειας. Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε ζωή: βελτιώνει τη λίμπιντο, βοηθάει στο μεταβολισμό και στη σύνθεση βιταμίνης D, ενώ έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των οστών. Εκτός, όμως, από αυτή τη ζωογόνο και φωτεινή πλευρά του, υπάρχει και η  <<σκοτεινή>>  του πλευρά, που τον κάνει ταυτόχρονα θανάσιμο εχθρό μας.
      Το καλοκαίρι είναι εδώ. Ήλιος και θάλασσα συχνά μας παρασύρουν σε ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, για όμορφο σοκολατί,<<μπρούτζινο>> χρώμα,  που είναι και...  μόδα. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή: η μεγάλη ποσότητα ηλιακής ακτινοβολίας και η υπερβολική και χωρίς προστασία έκθεση στις ακτίνες του ήλιου οδηγεί σε καρκίνο του δέρματος, αλλά και σε πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Μόνο με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας ο ήλιος μπορεί να γίνει σύμμαχος και φίλος.

Αόρατη απειλή. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, UVA και UVB, προκαλούν δερματικές βλάβες, άλλοτε περισσότερο σοβαρές και εμφανείς, όπως είναι το ηλιακό έγκαυμα, και άλλοτε λιγότερο σοβαρές, όπως το απλό κοκκίνισμα, το ξεφλούδισμα, αλλά και η δυσάρεστη αίσθηση του <<τραβήγματος>>.
      Οι UVA είναι λιγότερο ισχυρές, κατορθώνουν όμως να διαπερνούν το δέρμα ευκολότερα και να φθάνουν στα βαθύτερα στρώματα, καταστρέφοντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη και προκαλώντας σοβαρές δερματικές βλάβες, οι οποίες λειτουργούν αθροιστικά και ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος.
      Οι UVB είναι πιο ισχυρές, αλλά παραμένουν μόνο στην επιδερμίδα, δεν εισχωρούν σε βάθος και ευθύνονται τόσο για το μαύρισμα, όσο και για πιο...δυσάρεστες καταστάσεις, όπως είναι το ηλιακό έγκαυμα. Ακόμη κι ένα μαυρισμένο δέρμα παρουσιάζει τα δυσάρεστα συμπτώματα ενός άτυπου ηλιακού εγκαύματος, όπως η αφυδάτωση, η φαγούρα και η απολέπιση. Σημάδια που αποδεικνύουν ότι η ισορροπία της υγρασίας στο δέρμα έχει ήδη διαταραχθεί και ότι το δέρμα χρειάζεται άμεση ενυδάτωση, αποκατάσταση της χαμένης υγρασίας και αναδόμηση. Έτσι, εκτός από την αντηλιακή προστασία, που συνήθως παρέχουμε στην επιδερμίδα μας και είναι απολύτως αναγκαία, είναι απαραίτητη και η φροντίδα της μετά την έκθεση στον ήλιο. Μόνον έτσι θα την προφυλάξουμε από τις δυσάρεστες συνέπειες της παρατεταμένης ηλιοθεραπείας, αλλά και από τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.
      Στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα με εξειδικευμένη δράση, που ρυθμίζουν και αποκαθιστούν την υγρασία του ερεθισμένου και αφυδατωμένου από τον ήλιο δέρματος. Προϊόντα που ενυδατώνουν της ανώτερες στιβάδες του δέρματος, το δροσίζουν και το ανακουφίζουν. Καταπραΰνουν τους ερεθισμούς και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά κνησμούς και ελαφρά εγκαύματα, ενώ αποτρέπουν το ξεφλούδισμα. Είναι κατάλληλα για το πρόσωπο και το σώμα, για παιδιά και ενήλικες. Συνήθως η εφαρμογή τους γίνεται μετά το μπάνιο στη θάλασσα, στην πισίνα ή το ντους ή ακόμη και πάνω από  το αντηλιακό, κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο. Τα προϊόντα αυτά μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία, ενώ κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές, όπως γαλάκτωμα, τζελ ή σπρέι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
     


ΠΗΓΗ: ΜΕ ΥΓΕΙΑ (ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.)
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: