ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Μαρτίου 11, 2012

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η αστρολογία των τροφίμων μας βοηθά να καταλάβουμε τις προτιμήσεις μας στο φαγητό, ανάλογα με το ζώδιό μας. Κάθε ένας από εμάς εξάλλου παρουσιάζει ορισμένες συμπάθειες και αντιπάθειες για διάφορα φαγητά. Ορισμένες προτιμήσεις μπορεί να είναι πιο ελκυστικές σε γεύση για εμάς, ενώ σε άλλους μπορεί να φαίνονται αηδιαστικές ή απλά να μην τους αρέσουν. Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί άνθρωποι όπως οι Κριοί προσελκύονται από τα πικάντικα φαγητά, ενώ ζώδια του Νερού όπως ο Καρκίνος αγαπούν τα ώριμα και πιο φυσικά φαγητά? Η αστρολογία και διατροφή μπορεί να μας δώσει αρκετές πειστικές απαντήσεις. Νόστιμα όσο και θρεπτικά φαγητά, είναι σημαντικά για να διατηρηθεί η καλή υγεία Τα ζώδια παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας μας και επίσης μας βοηθούν στην σωστή επιλογή των πιάτων μας. Κάτι που μπορεί να είναι απολαυστικό για κάποιους, για άλλους μπορεί να μην είναι. Μέσα από αυτό το θέμα θα γίνει κατανοητό για παράδειγμα τι πιάτο ευχαριστεί τον Ζυγό ή με πια συστατικά γίνονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι οι Δίδυμοι. Έτσι θα ευχαριστήσετε, φίλους συγγενείς αλλά και το ταίρι σας.Μέσω του θέματος αυτού θα βρούμε τις διατροφικές συνήθειες των διάφορων ζωδίων. Θα περιγράψουμε τα φαγητά που αρέσουν σε κάθε ζώδιο. Έτσι θα έχουμε τις κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσουμε στο μαγείρεμα. Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως εκτός από τις διατροφικές προτιμήσεις των ζωδίων, υπάρχουν και κάποια ιδιαίτερα φαγητά, τα αφροδισιακά τα οποία εξιτάρουν την σεξουαλική και ερωτική ζωή τους 



ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός βρίσκεται στον πρώτο οίκο του ζωδιακού και αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα και τον εαυτό. Είναι οι πρωτοπόροι των ζωδίων. Είναι θαρραλέος , γενναίος και δεν λέει όχι σε νέες περιπέτειες. Η δημιουργικότητά του έγκειται στη φυσική ευστροφία και την ικανότητά του να προβλέψει τις δυνατότητες του που μπορεί να του ήταν από πριν άγνωστες. Μπορεί να μεταφέρει τις ιδέες του στους άλλους. Είναι έντονος δυναμικός και αυτό – προσανατολιστικός. Θα αναλάβει οποιαδήποτε κατάσταση, θα αποφασίσει που θα πάει πχ την Παρασκευή το βράδυ.

Γενικά είναι λάτρης των πικάντικων και καυτερών φαγητών. Η μουστάρδα , τα χόρτα, η καυτή σάλτσα (ακόμα και σκέτη σε μερικούς), σάλτσα μπάρμπεκιου, παιδάκια ή ότι άλλο στη σχάρα του αρέσουν πάρα πολύ. Ο Κριός φέρνει τη θερμότητα και τέτοιου είδους τρόφιμα και συστατικά κάνουν τη γλώσσα να καίει. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι είναι από τα πιο σεξουαλικά ζώδια και του αρέσουν πολύ οι περιπέτειες ακόμα και μέσω του φαγητού. Ο Κριός από τη φύση του θέλει από τη φύση του να είναι ο κυνηγός, ορμητικός εραστής που θα έχει την πρωτοβουλία. Ο καλύτερος τρόπος προσέλκυσής του μέσα από το φαγητό είναι δείπνο με πικάντικο γεύμα και μια ατμόσφαιρα μυστηρίου. Αν και μερικοί Κριοί αρέσκονται με απλά ρομαντικά γεύματα, με κεριά στο τραπέζι ή ένα βάζο λουλούδια. Επιπλέον φαγητά που επίσης τους αρέσουν, είναι το μαρούλι, τα καρύδια , οι πατάτες , σπανάκι, κρεμμύδι, αγγούρι, φακές , μήλα , ραπανάκια, όσα τρόφιμα περιέχουν ασβέστιο, τα φασόλια και το λάχανο. Εγκεφαλικές τροφές όπως τα ψάρια είναι ουσιαστικής σημασίας. Μην ξεχνάμε πως ένα καλό αφροδισιακό είναι τα καρύδια με μέλι , ίσως και λίγο γιαούρτι. Εξιτάρει τη λίμπιντο και ειδικά για έναν Κριό είναι ότι πιο ερωτικό.



ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος ανήκει στο δεύτερο οίκο του ζωδιακού κύκλου και έχει μια πλούσια αγάπη για τα τρόφιμα. Ο Ταύρος είναι σταθερός στις απόψεις του, πολύ προσεκτικός στη ζωή του και δεν αλλάζει κάτι όταν είναι ευχαριστημένος από αυτό. Είναι ρεαλιστής και έχει μια ρομαντική πλευρά καθώς κυβερνήτης του είναι η Αφροδίτη που αντιπροσωπεύει την αγάπη. Είναι ήρεμος και αξιαγάπητος σαν άνθρωπος και του αρέσει να συνυπάρχει αρμονικά με τους γύρω του. Αν πληγωθεί ή θυμώσει θα αργήσει να συγχωρέσει και θα αργήσει να ξεχάσει ακόμα περισσότερο αυτό που του συνέβη.

Ο Ταύρος και ιδιαίτερα οι αρσενικοί του ζωδίου, έχει στο μυαλό του πάντα το καλό σεξ και το καλό φαγητό. Αν δεν μπορούμε να αρχίσουμε από το πρώτο , αρχίζουμε από το δεύτερο. Ακόμα και να έχει το πιο όμορφο ταίρι δίπλα του , δεν θα κερδίσει την καρδιά του αν δεν συνοδεύεται από ένα καλό γεύμα. Αυτή είναι μια συμβουλή προς τις γυναίκες που θέλουν να προσελκύσουν ένα αρσενικό του ζωδίου. Αν βέβαια είναι το αντίθετο , οι γυναίκες ταυρίνες είναι πιο ήρεμες και λιγότερο απαιτητικές σε αυτά τα θέματα. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα έχει ποτέ άδειο ψυγείο, αλλά μια σειρά από τα καλύτερα τρόφιμα και με ποιότητα. Η προσέγγισή τους προς τη ζωή , αντανακλά την επιθυμία τους να ζήσουν με ασφάλεια, αρμονία και αφθονία. Τα τρόφιμα που του αρέσουν δεν είναι αποκλειστικά, αλλά μπορούμε να πούμε κοινώς αποδεκτά. Οι Ταύροι έχουν μια έντονη επιθυμία για καλό φαγητό. Κολακευτικός ζωμός, πλούσια γλυκά και ιδιαίτερα το ψωμί είναι τα αγαπημένα τους. Μπορούν να βρουν ίδιο επίπεδο άνεσης τόσο στο σπίτι όσο και σε εστιατόρια. Φρούτα , λαχανικά , το κρέας είναι επίσης από τα αγαπημένα του. Γενικά προτιμούν την υγιεινή διατροφή και σπάνια θα το «ρίξουν έξω» τρώγοντας έτοιμα φαγητά. Τα μαγειρεμένα τους εξιτάρουν επίσης και γενικότερα ένα δείπνο πριν το σεξ, είναι ότι καλύτερο για αυτούς.



ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι «κατοικούν» στον τρίτο οίκο και γενικά είναι περίεργοι , καταγράφουν όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους. Έχουν γρήγορη αντίληψη και αρπάζουν γρήγορα ευκαιρίες, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους σε κάθε τι καινούριο για αυτούς. Το χιούμορ και η ευγλωττία τους είναι ένα ισχυρό τους χαρακτηριστικό που τους βοηθά και αποτελεί μπόνους ειδικά στον ερωτικό αλλά και κοινωνικό τομέα τους. Καθώς είναι φιλικοί και κοινωνικοί κάνουν εύκολα γνωριμίες και φιλίες , αλλά δεν κολλούν πολύ γιατί δεν έχουν ανάγκη συναισθηματικής ασφάλειας. Του αρέσει να φλερτάρει και συνήθως είναι θα λέγαμε άριστος σε αυτό το «άθλημα».Το να μπλέξει κανείς με έναν Δίδυμο δεν είναι εύκολη δουλειά , αλλά ως άνθρωπος θα χειριστεί όμορφα τις διατροφικές ανάγκες του. Επειδή πρέπει συνεχώς να ψυχαγωγηθούν και να είναι σε κατάσταση δράσης , ποθεί τα τρόφιμα που είναι νόστιμα και προκλητικά αλλά πάνω από όλα γρήγορα και εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της τροφής τους μπορεί να είναι έτοιμα φαγητά. Όταν παρακολουθούν μια ταινία , όταν διαβάζουν ένα βιβλίο ή ακόμα και στην ετοιμασία δείπνου πάντα θα τσιμπάνε κάποιο σνακ. Δεν έχει σημασία τι κάνουν, καθώς είναι βέβαιο πως δεν θα το θυσιάσουν για ένα γεύμα. Γενικά ο Δίδυμος είναι ένας εγγυημένος χρόνος τροφής για το μυαλό και το σώμα. Σε άτομα σαν τους Διδύμους λοιπόν αρέσει το μπάρμπεκιου, τα ψητά, μοσχάρι, χοιρινό, σύντομα φαγητά ή τα λεγόμενα junk food , αλλά και οτιδήποτε κρεατικό κατά προτίμηση χωρίς κόκαλα. Υπάρχουν όμως και αυτοί που αγαπούν το φρέσκο φαγητό και η πρόκληση είναι με νέες σάλτσες και τρόπους ίσως να το μαγειρέψουν όπως εκείνη θέλουν, με δική τους πινελιά. Λαχανοσαλάτα κρύα και σαλάτες λαχανικών πέφτουν στην προσοχή των Διδύμων και αγαπούν επίσης τα ανάμεικτα φαγητά.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι ζώδιο του Νερού και λόγω της δορυφόρου Σελήνης που επηρεάζει τα υγρά στοιχεία του σώματος. Είναι ένας χαρακτήρας μαλακός , επισφαλής, συνετός , ανεξάρτητος , ευμετάβλητος, εραστής της πρωτοτυπίας και των ταξιδιών με αδυναμία προς το χρήμα και στα αποκτήματα. Χαρακτηρίζεται από την υπερβολική του ευαισθησία. Διαθέτουν ζωηρή φαντασία, επιμονή και υπομονή. Στην καρδιά τους κυριαρχούν η οικογένεια και ο έρωτας, αλλά πολλές φορές βλέπουν τον άλλο σαν ιδιοκτησία τους. Επιπλέον ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι η αλλαγή στη διάθεσή τους. Δεν είναι δύσκολο ένας Καρκίνος για να ευχαριστήσει το ταίρι του , να φτιάξει ένα δείπνο για δύο. Θα είναι απλό αλλά θα βάλει τις δικές του λεπτομέρειες που θα το κάνει ξεχωριστό. Εξάλλου σε αυτό τον βοηθούν οι ρομαντικές και ευαίσθητες πλευρές που κρύβει μέσα του. Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, αντίθετα δοκιμάστε πρώτα και μετά εκφέρετε γνώμη. Εξάλλου ένα βιβλίο όταν το διαβάζεις καταλαβαίνεις περισσότερα. Τα άτομα του ζωδίου αυτού είναι λάτρεις του φαγητού και για αυτό αγαπούν προφανώς τα καβούρια, γενικά συστατικά ή είδη της θάλασσας , όπως αστακός, γαρίδες και μύδια. Αρέσκονται επίσης στους ζωμούς και τις σούπες. Στην πραγματικότητα , οποιαδήποτε τρόφιμα που περιέχουν μια καλή ποσότητα νερού – όπως πεπόνι και σκουός – προσελκύουν ιδιαίτερα τους Καρκίνους. Αγαπούν να δείξουν πως έχουν υψηλές ικανότητες στην μαγειρική ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ρομαντικό δείπνο στο ταίρι τους.



ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες είναι ζώδια της φωτιάς και γενικά είναι παιδιά του Ήλιου , για αυτό χαρακτηρίζονται από μια απίστευτη θερμότητα. Τους αρέσει να έχουν πάντα ακροατήρια, ενθουσιάζονται εύκολα, είναι σταθερά και εκθαμβωτικά άτομα. Τρελαίνονται για τη μουσική , τη ζωγραφική και τη διακόσμηση. Αν και πολλοί Λέοντες δεν το δείχνουν, είναι πολύ ρομαντικοί κατά βάθος. Κρύβουν μια πολύ ευαίσθητη πλευρά μέσα τους που κάποιος δεν θα αργήσει να τη βρει. Βέβαια αυτή η ευαισθησία και τα επίπεδά της είναι ανάλογα με τον ωροσκόπο που έχει ο κάθε ένας του ζωδίου αυτού. Οι Λέοντες συχνάζουν στα πιο ωραία μέρη, άσχετα αν είναι ακριβά γιατί θέλουν τα καλύτερα ποτά και φαγητά και δεν κάνουν περιορισμούς στη διασκέδασή τους. Δεν αγαπούν τα κουραστικά παιχνίδια ούτε συνηθίζουν να εφαρμόζουν αυστηρά τους κανόνες του διαιτολογίου. Αντίθετα, τρώνε όλα τα νόστιμα φαγητά , που τους λένε οι διαιτολόγοι να αποφεύγουν. Έτσι , αυξάνουν το βάρος τους και αποθηκεύουν λίπος στο σώμα τους. Αυτό κάνει να μην έχει η εμφάνισή τους ορισμένες φορές μεγάλη χάρη. Πολύ συχνά, αποφασίζουν να μην φάνε πολύ , αλλά η δίαιτα κρατάει μια ή δύο μέρες και μετά πάλι υποκύπτουν στην φυσική τους αδυναμία. Συνήθως τρώνε σε ακανόνιστες ώρες , αλλά δεν υπάρχει τρόπος να περιοριστεί η όρεξή τους. Στους Λέοντες λοιπόν αρέσουν τα μπισκότα και το ψωμί. Τους αρέσουν πολύ οι γαρνιτούρες , η σάλτσα, το βούτυρο ακόμα και η μελάσα. Μάλιστα οι περισσότεροι Λέοντες τρελαίνονται για κάθε είδους γλυκό. Μπορούν να βάλουν ένα γλυκό στο μάτι και δεν θα σταματήσουν μέχρι να το αγοράσουν ή ακόμα και να το φτιάξουν.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι είναι αξιοθαύμαστα άτομα , έχουν σταθερές ηθικές αρχές και πιστεύουν στην αρχή της ανθρωπιστικής προσφοράς. Έχουν την κριτική στο αίμα τους και δύσκολα εγκρίνουν κάτι , καθώς αυτό πρώτα θα περάσει από το δικό τους σκεπτικό και τα δικά τους κριτήρια. Αν και ανακαλύπτουν παραλείψεις και ελαττώματα , η κριτική τους διάθεση έχει δημιουργικό χαρακτήρα.Ένας Παρθένος αντιπροσωπεύει την νοημοσύνη, την επικοινωνία και την τελειότητα σε κάθε συγκέντρωση. Προτιμά ολόκληρα τα τρόφιμα και έχει μια έντονη ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας καθώς και σε φαγητά που προάγουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Εργατικός, ευσυνείδητος και λεπτομερείς. Άμα ένα τέτοιο άτομο σας κάνει το δείπνο να ξέρετε πως θα είναι πολύ περιποιητικό. Εκτός του ότι , θα είναι όλα πεντακάθαρα θα κάνει τα πάντα για να ευχαριστήσει τους καλεσμένους του και ιδιαίτερα εάν πρόκειται για το ταίρι του. Στα άτομα του ζωδίου αυτού , αρέσουν οι σαλάτες ρόκα, μαρούλι , ντομάτα και όλα τα συναφή λαχανικά, τα φρούτα , τα ψητά ή τα βραστά και γενικότερα πάντα υγιεινή διατροφή. Για να φάνε έτοιμα φαγητά και όχι φρέσκα θα πρέπει να μην έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν, κάτι το οποίο κάνουν άνετα. Για να φάνε γλυκά θα πρέπει να μην έχουν φάει καιρό ή να υποφέρουν από υπογλυκαιμίες.



ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί είναι άτομα που έχουν ισχυρή θέληση , τρέφουν αγάπη για τη δικαιοσύνη , έχουν διόραση. Προσπαθούν να τους ευχαριστήσουν όλους και συχνά αποτυχαίνουν. Είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν κάθε κατάσταση. Μπορεί να χάσουν την ψυχραιμία τους μόνο όταν συμβεί κάποιο αιφνίδιο περιστατικό , αλλά σπανίως αυτό θα διαρκέσει για πολύ. Είναι ήρεμοι σκεπτικοί και ιδεαλιστές. Είναι φοβεροί αντίπαλοι και μπορούν να καταρρίψουν τα όποια επιχειρήματα του «αντιπάλου» μόνο με το λέγειν τους. Όταν έχουν παράπονο ή κάτι που θέλουν να πουν μπορεί να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή. Δεν είναι παρορμητικοί. Ο οίκος που αντιπροσωπεύουν οι Ζυγοί είναι ο οίκος των σχέσεων και των συνεργασιών. Οι σχέσεις και οι φιλίες είναι υψίστης σημασίας για αυτούς. Τους αρέσουν τα κέικ και οι πίτες. Είναι ικανοί να ανταποκριθούν στην πρόκληση της εξεύρεσης των τεχνικών και μεθόδων για να φτιάξουν ένα υπέροχο και γευστικό φαγητό. Έτσι το ψήσιμο, σε γενικές γραμμές , είναι από αυτά που προτιμούν περισσότερο. Εξάλλου ιδιαίτερα όταν προετοιμάζουν γεύμα , πάντα θα έχουν ένα χαμόγελο και θα το ευχαριστιούνται.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είναι ζώδιο που αντιπροσωπεύει την διορατικότητα, το πάθος , την ευθυκρισία. Έχει φαντασία και ισχυρό μαγνητισμό. Έχουν ανεπτυγμένο αυτοέλεγχο , είναι φτιαγμένοι έτσι από τη φύση, που λειτουργεί σαν αντιπροστατευτικός μηχανισμός για αυτούς και έτσι όταν αποφασίσουν να καταστείλουν ένστικτα τον χρησιμοποιούν αυθόρμητα. Είναι ευαίσθητοι στις αντιδράσεις των άλλων ανθρώπων και δυσκολεύονται να δείξουν τα συναισθήματά τους. Ο Σκορπιός είναι από τα πιο ερωτικά και παθιασμένα ζώδια. Γενικά στο ταίρι τους , μπορεί να εφαρμόσουν αυτό που λένε ο έρωτας περνά από το στομάχι. Μπορούν να φτιάξουν αρχικά ένα ρομαντικό δείπνο , με νόστιμο και περιποιημένο φαγητό, λίγο κρασί ίσως και κεριά ανάλογα με τον τύπο Σκορπιού και φυσικά τον ωροσκόπο. Στη συνέχεια όμως στο κρεβάτι τα δίνουν όλα γιατί κυριαρχούνται από το πάθος.Στους Σκορπιούς λοιπόν αρέσει το κρέας, τα καπνιστά ή το τουρσί. Οτιδήποτε χοιρινό, μοσχαρίσιο ανάλογα φτιαγμένο είτε με ωραία σάλτσα ή ακόμα και με απλές πατάτες στο φούρνο και λίγα μπαχαρικά μπορεί να τους τρελάνει. Δεν είναι δύσκολοι στις προτιμήσεις τους αλλά δεν είναι από τα άτομα που θα φάνε μέχρι να πρηστούν. Τρώνε όταν πεινάνε.



ΤΟΞΟΤΗΣ

Είναι άτομα αισιόδοξα , με ενθουσιασμό, ειλικρίνεια, τόλμη , εξυπνάδα και πάνω από όλα διάθεση για ζωή. Λατρεύουν τα ταξίδια και απεχθάνονται να τους ασκούν έλεγχο. Τους αρέσουν οι εκδρομές , ακόμα και αν κανονιστούν τελευταία στιγμή. Αυτό ίσως τους εξιτάρει περισσότερο. Κρύβουν τις ευαισθησίες τους ενώ στους γύρω τους προβάλλουν ένα δυναμισμό από τον οποίο πηγάζει και ο σεβασμός των άλλων στα πρόσωπά τους. Δίνουν μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση , είναι πολύ συντηρητικοί σε αυτό. Γενικά οι Τοξότες είναι επίσης από τα άτομα που φροντίζουν να κάνουν υγιεινή διατροφή και προσέχουν τι τρώνε. Βέβαια όμως όταν είναι με παρέα δεν θα πουν όχι σε ένα πρόχειρο «κολατσιό». Και αυτά τα άτομα τρώνε όταν πεινάνε και αντίθετα δεν τρώνε μόνο και μόνο από συνήθεια ας πούμε.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι είναι σκληροί μεν αλλά η γοητεία και η έντονη προσωπικότητά τους μπορούν να αφήσουν άφωνο τον συνομιλητή τους. Αντιπροσωπεύουν την πειθαρχία, την άνοδο και την φιλοδοξία. Οι Αιγόκεροι ξέρουν τι θέλουν και είναι ικανοί να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να το αποκτήσουν. Ζουν περισσότερο με το μυαλό παρά με την καρδιά , για αυτό και μπορούμε να πούμε ότι είναι οι πιο λογικοί από τον ζωδιακό. Ξέρουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Γενικότερα τα άτομα του ζωδίου αυτού χαρακτηρίζονται από σοβαρότητα και μετριότητα. Είναι σταθεροί χαρακτήρες και για να τους πλησιάσει κάποιος πρέπει να τους θαυμάσει για αυτό το χαρακτηριστικό τους. Ένα δείπνο στον Αιγόκερο δεν είναι δύσκολο, αρκεί να μην του φτιάξετε κάτι που δεν του αρέσει. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, είναι δύσκολο να πλησιάσουν άντρες τέτοιου ζωδίου γιατί θα πρέπει να τρέφει τις ίδιες φιλοδοξίες και τα πιστεύω με τον ίδιο. Αγαπημένα του τρόφιμα είναι τα λαχανικά, όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο, μαρούλι και πολλά άλλα. Φυσικά μερικοί από τα άτομα αυτά αρκούνται σε μια σαλάτα απλή αγγούρι – ντομάτα ή μια λαχανοσαλάτα με ανάμεικτο λάχανο άσπρο και κόκκινο. Φαγητά με λαχανικά υπάρχουν πολλά όπως, λαχανοντολμάδες, φασολάκια , αρακάς και άλλα. Φυσικά για να κάνετε το τραπέζι σε έναν Αιγόκερο θα πρέπει να προσέξετε πρώτα να τον προσελκύσετε ψυχικά.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι θα μπορούσαν να καταταχθούν στα πλέον δυσκολότερα άτομα του ζωδιακού. Αντιπροσωπεύουν την ελευθερία, τη συντροφικότητα, τον ανθρωπισμό. Δεν ανέχονται να τους στερείται η ελευθερία και φυσικά συχνά θα δείτε Υδροχόους «ελεύθερα πουλιά». Ο μόνος λόγος να μείνουν σε μια σχέση είναι να είναι πραγματικά ερωτευμένοι. Φυσικά τα παιχνίδια υπάρχουν , αλλά για να τεθούν υπό δέσμευση θέλει πολύ κόπο. Είναι σύνθετοι και παράδοξοι, αλλά οι ευαισθησίες που κρύβουν μπορεί να είναι και σπάνιες.Οι Υδροχόοι αγαπούν το φαγητό αλλά δεν το αναζητούν απεγνωσμένα. Τους αρέσει να τρώνε όταν πεινάνε αλλά συχνά πυκνά το ρίχνουνε έξω. Μην ξεχνάμε πως είναι αρκετά γενναιόδωροι και αυτό το δικαίωμα το έχουν γιατί πάντα φροντίζουν να έχουν τα δικά τους χρήματα, τα δουλεύουν όσο μπορούν για να τα έχουν και φυσικά να τα χρησιμοποιούν σωστά. Δείπνο στον Υδροχόο είναι δύσκολο να συμβεί γιατί δεν διακρίνονται ιδιαίτερα για το ρομαντισμό τους, αλλά σε μερικά άτομα του ζωδίου υπάρχουν κάποιες έτσι ρομαντικές πλευρές. Αγαπημένα του φαγητά δεν είναι κάποια συγκεκριμένα αλλά τους αρέσει το μοσχαρίσιο κρέας, τα λαχανικά που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά και ιδίως τα ψητά φαγητά. Όχι μόνο θα βρουν αυτά τα τρόφιμα νόστιμα , αλλά θα επωφεληθούν από τις θεραπευτικές ιδιότητες. Γενικά δεν είναι όμως λάτρεις του φαγητού. Τώρα από γλυκά τους αρέσουν πολύ οι σοκολάτες αλλά και από αυτές δεν τρώνε συχνά. Μόνο όταν οι ίδιοι το θελήσουν.



ΙΧΘΥΣ

Τα ψαράκια αυτά αντιπροσωπεύουν την ευαισθησία, την κατανόηση και την διαίσθηση. Διακρίνονται από τον συναισθηματισμό και την υπομονή τους να αφοσιώνονται στα προβλήματα των άλλων. Βέβαια αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως αλλά στις μέρες μας σπανίζουν άνθρωποι με τέτοια χαρακτηριστικά. Αν και ευαίσθητοι είναι πολύ σεξουαλικοί και ερωτικοί τύποι ανθρώπων. Οι Ιχθύες είναι άτομα που θα εκτιμήσουν το καλό φαγητό αλλά ιδιαίτερα το δείπνο το οποίο θα θελήσει κάποιος να τους φτιάξει. Βέβαια βάση θα δώσουν και στο πρόσωπο, διότι ένα ερωτικό δείπνο από το ταίρι τους θα τους άρεσε πολύ. Καλό είναι όμως να μην το κάνετε συχνά όσοι το επιχειρήσετε. Λίγο – λίγο καλύτερα. Θα εκτιμήσουν μόνο και μόνο το ότι μπήκατε στον κόπο να το φτιάξετε. Θα δώσω μια συμβουλή στα άτομα του ζωδίου αυτού. Είναι αρκετοί από αυτούς που είναι ευαίσθητοι στα αποτελέσματα που προκαλεί το αλκοόλ και καλό είναι να το προσέξουν. Δηλαδή όσοι θέλετε να τους φτιάξετε δείπνο , βάλετε ένα απλό κρασί ή κάποιο αναψυκτικό και σε φυσιολογικές δόσεις. Λατρεύουν τα ψάρια , το κοτόπουλο , τρόφιμα τα οποία μπορούν να φτιαχτούν με οποιοδήποτε τρόπο στα διάφορα γούστα. Τους αρέσει η ποικιλία ιδιαίτερα στα ψάρια, που να συνοδεύεται από διάφορα τυροκομικά ή συστατικά τροφών. Πχ ένα καλό φαγητό θα ήταν το ρολό κοτόπουλο με λαχανικά ή ποικιλία μικρών ψαριών με μια πλούσια συνοδευτική σαλάτα ή ότι άλλο θελήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: